Onko lapsi hyvin suomalaisen perheen arvoinen?

21.07.2018

Vuodesta 2011 lähtien syntyvyys on laskenut voimakkaasti Suomessa ja viime kuukausina tämä indikaattori yksinkertaisesti lyö kaikki tietueet. Asiantuntijat puolestaan uskovat, että tämä ilmiö selittyy taloudellisella komponentilla ja kulttuurisilla ominaisuuksilla.

Kulttuurikomponentista puhuttaessa suurin osa suomalaisista pelkää, että lapsensa ilmestymisen jälkeen heidän elämänsä tavanomaista rytmiä rikotaan. Kumma kyllä, mutta jäljellä lapsettomana, he yrittävät siis maksimoida nuoruutensa. Lisäksi modernissa konseptissa, täysivaltaisen perheen luomisessa, lapsen läsnäolo ei ole ehdottoman välttämätöntä. Jos aiemmin yrittänyt saada lapsia heti, nyt, tämä tapahtuma on lykätty määräämättömäksi ajaksi, kunnes perhe ei pysty järjestämään elämänsä ja nostaa hyvinvoinnin pystyä tarjoamaan lapselle, parhaat edellytykset.

Lisäksi asiantuntijat huomaavat, että huomattava määrä suomalaisia on käytännössä meditaatiossa. Ensinnäkin he etsivät arvoista kumppania perheen luomiseen lapsen kanssa. Seuraava vaihe vie huomattavasti enemmän aikaa ja on omistettu asunto-ongelman ratkaisemiseksi. Samaan aikaan tämä kansalaisryhmä asuu maassa, joka ei halua miettiä perheen jatkumista. Jotkut ovat liian pelkkiä planeetan ylipopulaatiosta, toiset kollisilta pelkäävät synnytystä, kun he ovat lukeneet sosiaalisissa verkostoissa eri aiheita tässä asiassa. Ja jotkut miehet, eivätkä halua kuljettaa mitään vastuuta, varsinkin pienelle lapselle.

Merkittävä rooli väestötieteellisessä asiassa on taloudellinen puoli, koska vanhempien on tuettava lapsiaan täysipainoisesti syntymästä aikuisuuteen. Lisäksi on välttämätöntä tilapäisesti työskennellä, mikä vaikuttaa myös hyvinvointiin ja tulevaan uraan ja vaikuttaa lopulta huomattavasti eläkkeen koosta. On huomattava, että noin kymmenen vuotta sitten Suomen tilastokeskus teki yhden mielenkiintoisen tutkimuksen, jonka tarkoituksena oli määrittää vanhempien keskimääräinen määrä koko ajatuksesta koko ikäisekseen. Tutkimuksen mukaan keskimääräinen kulukorvaus oli vähintään 130 tuhatta euroa. On syytä muistaa, että nämä tiedot, jotka on kerätty yli kaksi vuosikymmentä ja ovat tähän mennessä suurelta osin menettäneet merkityksensä.

On tärkeää huomata, että viime vuosien aikana tätä asiaa koskevaa tutkimustyötä ei ole tehty. Virkamiehet ovat kuitenkin varmoja siitä, että tilannetta on muutettava. Taloudellisen vakauden takaamiseksi motivoi vanhempia aluksi tekemään työtä kokopäiväisesti. Samaan aikaan maan sosiaalipalvelujen edustajat ovat varmoja siitä, että jopa työnantajien olisi annettava apua tässä asiassa, tarjoamalla nuoria isiä lapsen hoitamiseen. Tämän vuoksi henkilön on oltava vakuuttunut siitä, että hän ei menetä mitään, ja ura kärsii, kunnes hän hoitaa vauvan. Tärkeintä on nuorten innoittamaan varmuus siitä, että pieni ihmisen syntyminen ei millään tavoin tuhoa heidän elämäänsä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti