Nokia korvasi tappionsa viennin avulla

27.11.2017

Tutkimuksen jälkeen yrityksen johto pystyi osoittamaan, että sen asema markkinoilla ei ole niin huono. Niinpä asiantuntijaraportin mukaan todettiin, että yritys sai merkittäviä vientimääriä, mikä paransi merkittävästi kokonaiskuvaa nykyisen finanssikriisin taustalla.

Viimeksi julkaistun raportin mukaan sen kirjoittajat väittivät, että viime aikoina oli mahdollista havaita huomattavaa vähenemistä yrityksen tuottojen viennistä. Näin ollen vuosien 2008 ja 2015 välisenä aikana maailmanlaajuisten markkinoiden aiheuttaman taloudellisen tappion vuoksi yhtiö menetti liikevaihtoa noin 5 miljardilla eurolla. Nokian liikevaihdosta tuli kuitenkin tuloerä, joka koostui palveluiden tarjoamisesta, mikä mahdollisti huomattavasti tappioiden lieventämisen.

Puolestaan useat tieteellisten järjestöjen kuten valtion talous-instituutin VATT, laitosten toimintaa alalla talouden ETLA Suomessa, Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto, suorittaa perusteellisen tutkimuksen yrityksen viime aikoina, pohjalta, jotka yhteinen raportti julkaistiin . Tämän asiakirjan mukaan tähän mennessä Suomen talous on tarjonnut palvelualojen viennin, noin 36 prosenttia kokonaismäärästä. Kuten erikoistutkijoiden tutkimuksessa todetaan, paperiteollisuudella on vahva hallussapito tietyssä tulossa. Toiseksi, toiseksi, ansaitsevasti annetaan yrityksille, jotka tarjoavat tietotekniikkapalveluja.

Täten on huomattava, että suomalaiset valmistajat ovat johtajia, ei pelkästään valmiiden tuotteiden kaupan alalla, joilla on korkea tekninen osa, mutta myös palvelevat koneiden korjaamista ja ylläpitoa suuressa määrin. Johtoasemista ovat Nokia, Kone ja muut.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti