Miten mikroluottoja kehittyy Suomessa

04.05.2018

Ensinnäkin on syytä panna merkille, että Suomi on kerrallaan maassa ollut pankkitoiminnan uuden suuntauksen lähde, joka tarjoaa kansalaisille yksinkertaisen taloudellisen ongelmanratkaisumenetelmän. Siitä lähtien tämä suunta on jatkuvasti kehittynyt, lisäämällä sen arsenal, yhä kehittyneempiä ja edullisempia tuotteita asiakkaille.

Johtaja Jorma Jokela, "Ferratum" -yrittäjä, kertoi toimittajille, että yhtiön henkilöstön pääpyrkimyksillä pyritään tarjoamaan mahdollisille asiakkaille niille edullisimmat olosuhteet. Ajatus lyhytaikaisten lainojen myöntämisestä suurella korolla tuli Suomeen Yhdysvalloista.

On tärkeää huomata, että suomalainen kuluttaja melkein heti piti uuden palvelun, jonka avulla voit nopeasti saada tiettyä summaa. Kuitenkin niinä päivinä, varsinkin Yhdysvalloissa, tällaista palvelua tarjottiin vain off-line-tilassa. Samaan aikaan korkeat teknologiat jo tuolloin tarjosivat runsaasti mahdollisuuksia, ja siksi päätettiin yrittää ottaa luottoosastojen työtä suoraan verkossa. Kuten odotettiin, uusi aloite on tuottanut hedelmää, ja uudenlainen luotonanto lähes välittömästi on saavuttanut valtavan suosion.

Kysyntä oli niin suuri, että tarjoamilla organisaatioilla ei yksinkertaisesti ollut taloudellisia resursseja, kun taas asiakkaiden määrä kasvoi tasaisesti. Tähän mennessä yhtiö "Ferratum" on kasvanut uskomatonta kokoa palvelemalla miljoonia asiakkaita paitsi Suomessa, mutta myös omilla oksillaan kahdessa kymmenessä maassa. Tähän mennessä Suomessa on käynnistynyt yli 100 eri organisaatiota mikroluottojen alalla.

Samaan aikaan on syytä panna merkille, että kaikkien positiivisten puolien ohella negatiiviset hetket olivat yhä kasvavia velallisten määrää. Siksi meidän on luotava erilaisia palveluja, jotka auttavat velallisia, selviytymään heidän ongelmistaan. Tilannetta kiinnittäen huomiota, valtion elinten oli yksinkertaisesti reagoitava, koska he olivat hyväksyneet useita lainsäädännöllisiä muutoksia. Ensinnäkin on kiellettyä huolehtia lainanottajista yöllä, lisäksi lainanantajien on ilmoitettava vuositason koron määrästä. Lisäksi päätettiin rajoittaa menetetyn rangaistuksen määrää velan myöhästymisestä, mikä rajoittaa sen 8 prosenttiin.

Hallituksen ehdottama merkittävin muutos on kuitenkin se, että vuotuinen koronlisäys ei ylitä 50: tä prosenttia lainojen kokonaismäärästä. Rahoitusmarkkinoiden asiantuntijat uskovat, että tällaiset innovaatiot edesauttavat toiminnan vähittäistä vähenemistä tällä markkinasegmentillä. Aika ei kuitenkaan pysy paikallaan, ja vaihtoehtoiset lainanottotavat ovat jo toimineet.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti