Mitä Kiina odottaa epäonnistumisensa jälkeen pörsseissä

01.10.2019

Kuten viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, Amerikan Yhdysvallat pyrkii huomattavasti syrjäyttämään kiinalaisia yrityksiä markkinoilta niin paljon kuin mahdollista. Siksi tällaisten toimien seurauksena kiinalaisten valmistajien johtajien tulisi olla erittäin aktiivisia, mitä he tekevät nyt.

Asiantuntijat huomauttavat, että Aasian markkinoiden tilanne on tällä hetkellä edelleen erittäin epävarma. He tulivat tähän johtopäätökseen sen dynamiikkaa koskevan tutkimuksen tuloksena, joka osoitti, että joidenkin Hongkongin pörssissä olevien yritysten osakkeiden arvon aleneminen oli välillä 0,4–0,5%. Tämän lisäksi jotkut yritykset havaitsivat varojensa hintojen nousun, mutta myös samalla alueella. Syynä tällaisen tilanteen luomiseen analyytikot mainitsivat yksiselitteisesti sen, että Aasian markkinat reagoivat melko herkästi Yhdysvalloista tuleviin uutisiin. Erityisesti ilmoitettiin, että Yhdysvaltojen hallitus suunnittelee ryhtyvänsä melko vakaviin toimenpiteisiin kiinalaisia yrityksiä kohtaan.

Uutisen ydin oli, että Amerikan hallinto aikoi ryhtyä toimiin ajaakseen kiinalaiset valmistajat kokonaan pois pörssistään. On syytä huomata, että jopa se tosiasia, että Yhdysvaltojen valtiovarainministeriön edustaja Monica Crowley yritti julkisessa puheessa puhua siitä, että he eivät ole vielä suunnitelleet sellaisia suunnitelmia, mutta eivät ole täysin kiistäneet tällaista mahdollisuutta, ahdistus ei ole kadonnut. Amerikan valtiovarainministeriön edustajan puhe puolestaan ei vain tuonut valoa tilanteeseen, vaan myös sumua entistä enemmän. Koska sekä sijoittajat että jopa analyytikot jäivät täysin hämmentyneiksi, etteivät ymmärtäneet kuinka tulkita hänen sanojaan. Heillä ei ole aavistustakaan, onko tällainen tapa yksinkertaisesti seuraava Kiinaan sovellettava taktinen vaihe vai todellakin, Amerikan presidentin hallinto kykenee todellakin ryhtymään rajuihin toimenpiteisiin. Tavalla tai toisella, mutta asiantuntijat voivat tehdä vain varovaisia oletuksia, kuten he sanovat MarketWatch-julkaisun sivuilla.

On syytä uskoa, että lopulta uhka osoittautuu vain keinoksi edistää Yhdysvaltojen etuja. Tämä voi kuitenkin johtaa Kiinan osapuolen pakko hyväksyä kauppasopimukset allekirjoittamalla ne Yhdysvaltojen ehdottamilla ehdoilla. Samanaikaisesti on syytä harkita sitä tosiseikkaa, että suurimman osan nykyisen tilanteen vahingoista vastaa Kiinan osapuoli, mutta seuraukset amerikkalaisille yrityksille eivät ole niin havaittavissa. Samaan aikaan, koska tosiasia, että melkein kaikki tapahtumat tapahtuvat aikana, jolloin Kiinan pörssi on viikonloppuna melkein koko viikon, sinun ei pitäisi odottaa vakavia seurauksia maailmanmarkkinoille. Ja jos tapahtuu, että Kiina kuitenkin suostuu allekirjoittamaan sopimuksia amerikkalaisten ehdottamilla ehdoilla, se voi elvyttää markkinoita merkittävästi.

Huolimatta siitä, että kiinalaisten ja amerikkalaisten neuvottelijoiden tulevan kokouksen ajankohtaa ei vielä tunneta, markkinoilla on jo jonkinlaista elpymistä. Tämän uutisen toimittajat saivat yhdeltä Kiinan vanhemmilta virkamiehiltä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti