Mistä väärennös kulta tuli sveitsiläisessä pankissa

29.08.2019

Asiantuntijat kertoivat, että viimeisen kolmen vuoden aikana neljä sveitsiläistä jalostamoa on löytänyt kultaharkot, joissa on vääriä merkintöjä. Lisäksi jopa kuuluisan "JPMorgan Chase" -pankin holvissa oli epäilyttävän alkuperän kultaa. Siten, jos rahamääräisesti ilmaistaan, tällaisten harkkojen kokonaismäärä on noin 50 miljoonaa dollaria. Asiantuntijat puolestaan huomaavat yllättäen, että tangot ovat itse valmistettu melko korkealaatuisesta kullasta, mutta niiden merkitseminen itsessään herättää monia kysymyksiä. Lisäksi epäillään, että kaikkea vääriä kultaa ei löytynyt ja että jopa osa siitä voidaan varastoida toiseen paikkaan.

Kiinnittäen huomiota kysymyksen merkitykseen, Reutersin toimittajat päättivät suorittaa riippumattoman tutkinnan yrittääkseen selvittää tapahtuman syyt. Toimittajat ilmoittavat erityisesti, että kullan laatu ei kuitenkaan itsessään herättä epäilyksiä, mutta sen alkuperä hämmentää. Pääsääntöisesti tällä tavalla he yrittävät laillistaa salakuljetuksen lopetetun kullan, joka on hankittu rahalla kaupasta sellaisten maiden kanssa kuten Pohjois-Korea, Venezuela tai Afrikan alueen maat. Ja tässä tärkein kysymys ei ole keltaisen metallin laatu, vaan tapa, jolla se pääsi toiseen paikkaan. Lisäksi tällaiset harkot läpäisevät helposti täysin perinteiset laatutarkastukset ja painotarkkuuden. Yhden kullanjalostusyrityksen johtajan Richard Hayesin mukaan mikä tahansa laboratorio vahvistaa noudattavansa kaikkia standardeja.

Lisäksi Reuters totesi tutkimuksensa tulosten perusteella, että yli kolmen vuoden ajan Sveitsissä sijaitsevissa kullanjalostamoissa ja JPMorgan-kellareissa suoritettujen tarkastusten tuloksena löydettiin vähintään 1 000 kultapalkkia jokainen kilo. Tarkastajia hämmentää se, että harkkojen merkitseminen itse oli erittäin epäilyttävää ja löydetyn kokonaisarvo oli noin 50 miljoonaa dollaria. Samaan aikaan asiantuntijat sanovat, että löydetty on todennäköisesti vain pieni osa todellisuudesta. Vain vuoden kuluessa tehtaissa valettiin 2–2,5 kilon painoista kultaharkoa, mikä tarkoittaa, että tällaisia väärennöksiä voi olla paljon enemmän. Samanaikaisesti, koska sellaisia asioita on alettu väärentää yhä laadukkaammin, niiden määrittäminen on paljon vaikeampaa. He tulivat tähän johtopäätökseen löytäneensä viimeisen erän. Kaikki viitteet viittaavat siihen, että harkot eivät olleet tehty käsityönä, mutta ammattilaiset tekivät sen. Valcambi-kullanjalostusyrityksen johtaja Michael Mesarik kertoi, että useita tuhansia tällaisia harkoja on jo löydetty, eikä yleensä ole tiedossa kuinka monta tällaista tuotetta tällä hetkellä kävelee ympäri maailmaa. Lisäksi näyttää siltä, että tällaisten harkkojen tuotanto jatkuu tällä hetkellä.

On syytä huomata, että laittoman kullan ensimmäinen kukoistus kukoisti 2000-luvun puolivälissä, koska maailmanmarkkinoilla sen hinta on tasaisesti noussut. Mutta jopa noina aikoina sellaisia vääriä merkinnöillä varustettuja valanteita voitiin myydä yksinomaan mustilla markkinoilla paljon halvemmalla. Kansainvälisten pakotteiden alaisissa maissa tämä tapa myydä kultaa on ainoa tapa laskea se liikkeeseen. Lisäksi rikollisjärjestöt pesevät varojaan turvaamalla samanlaisen ratkaisun ongelmaan. Asiantuntijoiden mukaan suurin osa näistä harkoista on toistuvasti sulatettu, ja siksi sen todellisen alkuperän määrittäminen on melko vaikeaa. Useimmiten tällainen kulta tulee kiinalaisten yritysten tai Shanghain pörssin kautta. He sanovat kuitenkin, etteivät he edes kuulleet tällaisten harkojen olemassaolosta ja vielä enemmän siitä, missä ne valmistetaan.

Asiantuntijoiden mukaan maailman markkinoille pääsee vuosittain vain 400–600 tonnia kultaa, jonka alkuperä on tuntematon, vain Kiinan ja Hongkongin alueelta. JPMorgan Bankin johto päätti siten, että kultaa ei kannata ostaa Aasian alueelta lukuun ottamatta alan yrityksiä, joilla on moitteeton maine. Ensimmäinen skandaali, joka aiheutti epäilyjä kullan alkuperästä, puhkesi kaksi vuotta sitten, kun JPMorgan-pankin työntekijät löysivät omasta holvistaan kaksi palkkia, jotka oli merkitty samoilla numeroilla. Tämän seurauksena suoritettiin perusteellinen tarkistus, ja löydettiin useita satoja enemmän samankaltaisia harkoja, joissa oli sama ongelma.,/p>

On huomattava, että aluksi harkot merkittiin leimoilla, jotka tehtiin kirjoitusvirheillä, virheellisellä leimaamissyvyydellä ja niin edelleen. Mutta tänään on vaikea tunnistaa väärennös, koska ne, jotkaKiinnostuneina, he alkoivat tehdä työtä paremmin, ja petosten tunnistamiseksi meidän on suoritettava monimutkainen tutkimus.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti