Mistä investoida niiden suojelemiseksi kriisistä

10.07.2018

Monista asiantuntijoista oli mahdollista kuulla, että finanssikriisi on hyvin lähellä, ja se on väistämätöntä. Tältä osin monet ihmiset, ilmeinen kysymys herää kysymykseen - mitä kannattaa tehdä säästöjen suojelemiseksi.

Rahoitusmarkkinoiden asiantuntijoilla on oma resepti terveelle pääomasijoitukselle, joka koostuu siitä, että on syytä alkaa ostaa ulkomaan valuuttoja. Erityisesti luotettavimpia tässä tapauksessa kutsutaan Japanin jeniksi, Singaporen dollareiksi ja Sveitsin frangeiksi. Samaan aikaan asiantuntijat ehdottomasti väittävät, että väestön tulisi yrittää olla yhteydessä kehitysmaiden valuuttoihin. Ensinnäkin valuuttaa valittaessa on harkittava huolellisesti maan taloudellista tilaa ja arvioitava sen kykyä olla vakaa kriisin aikana.

Kun kiinnität huomiota jeniin, on syytä huomata, että se on halvin taloudellinen resurssi, jolla kaikilla on varaa. Mutta Singaporen dollarin tapauksessa tarvitset tiiviin tutkimuksen. Ei ole virhe tehdä investointeja Yhdysvaltain dollariin, kuten monet maat käyttävät, rahoitusvälineenä erityisesti kriisikauden aikana.

Asiantuntijat tekivät huomautuksensa viiden viimeisen kriisin tulosten pohjalta ja totesivat, että kehitysmaiden valuutat ovat tässä tilanteessa heikoimmassa asemassa, koska ne ovat liian riippuvaisia monista ulkoisista tekijöistä. Tutkijat puolestaan huomasivat, että lähitulevaisuuden huhuja, mutta suuresti liioiteltuja, ei kuitenkaan ole tarpeetonta valmistautua shokkeihin etukäteen. Tällainen lähestymistapa mahdollistaa entistä perusteellisemman valmistelun ja kehittää erityisen suunnitelman, joka auttaa nopeammin ja järjestelmällisemmin vastaamaan markkinoiden muutoksiin.

Asiantuntijat puolestaan huomaavat, että selviytyäkseen monista kriiseistä ihmiskunta ei ole koskaan oppinut ennustamaan sen esiintymistä, ja siksi melkein aina otettiin yllätyksenä. Toinen laman lähestymistapa osoittaa yhdysvaltalaisten rahoitusmarkkinoiden tapahtumia. Analyytikoiden mukaan tämän maan talous ei enää voi reagoida rauhallisesti toiseen keskuspankin edustajien nimeämän koron korotukseen. Viime kädessä tällainen dynaaminen, voi aiheuttaa taloudellisen indikaattorin jyrkän kääntämisen huonompaan suuntaan.

Aiempien kriisien kokemus osoittaa selvästi, että tulevien korotusten ilmoitusten taustalla pörssien suorituskyky heikkeni merkittävästi. Samanaikaisesti 90 prosenttia tapauksista johtivat siihen, että pörssilistat menivät tuloja, minkä jälkeen tilanne vähitellen kasvoi yhä kasvavaksi kriisiksi. Samalla on syytä huomata, että viimeiset kaksi kriisiä osoittautuivat kaikkein tuskallisiksi koko maailmantaloudelle, mikä johti vakaviin seurauksiin. Joten sanoa, että uusi kriisi on vielä kaukana, tämä on pelottomuuden ylivoima.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti