Mining crypto -valuutta on lakannut kiinnostumaan hakkereista

22.07.2018

Aika on tullut, kun tietoverkot päättivät, että kaivostoiminta oli krypto-valuuttaa, ei tuonut tarpeellisia voittoja, poistamalla vain tarpeetonta aikaa ja resursseja. Syynä tähän oli digitaalisten valuuttojen kustannusten huomattava väheneminen, joka on havaittu viimeisen kerran.

Tietokone- ja tietoturva-alan asiantuntijoiden kertomuksen perusteella tavallisten käyttäjien tietokonevirusten infektioiden määrä on vähentynyt merkittävästi. Hakkereiden on yleensä esitettävä haittaohjelmansa ja sovelluksensa käyttäjien sähköisiin laitteisiin, jotta he voivat tuottaa kryptavaluuttoja kapasiteetin kustannuksella. Asiantuntijat kuitenkin huomata, että viimeisen ajanjakson aikana tämä trendi laski yllättäen, ja tällaiset tapaukset alkoivat vähempää.

Erityisesti asiantuntijat totesivat, että he eivät vielä tiedä millaisia uusia tietoverkkohäiriöitä luodaan, mutta että tämä ei todellakaan ole salaus, joka menettää valituksensa, tämä voidaan todeta varsin tarkasti. Tutkijoiden yksityiskohtaisessa raportissa osoitetaan, että on turvallista väittää, että tietoverkkorikolliset alkavat menettää kiinnostuksensa digitaalisten valuuttojen laittomaan hyödyntämiseen käyttäjien laitteiden avulla.

Ensinnäkin asiantuntijat totesivat, että tavallisten käyttäjien keskuudessa havaitaan merkittävää vähennystä verkkovirheiden toimintaa. Sanotaan, että Windows-käyttöjärjestelmien haittaohjelmien aiheuttamien tartuntojen määrä on vähentynyt, mutta on kuitenkin vielä varhaista puhua hakkereiden toiminnan merkittävästä vähenemisestä, vaikka suuntaus on jo alkanut. Lisäksi tietoverkkorikollisten edut vähenivät huomattavasti laitteisiin, joiden jyrkkä nousu kirjataan tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Toisen vuosineljänneksen aikana Android-laitteiden hyökkääjät hakkasivat edelleen käytännössä loppuunsaattamistaan.

Kuitenkin kauas kaikista suunnista, huijarit alkoivat menettää kiinnostusta laittomaan kaivostoimintaan käyttämällä ohjelmistoa, joka häiritsee käyttäjän selaimen ja käsittelee digitaalisten valuuttojen piilotettua uuttamista. Asiantuntijat huomauttavat, että tässä vaiheessa huijaajat käyttävät useimmin selaimen kaivostyöläisiä, jotka muokkaavat tarpeitaan. Siksi asiantuntijat kannustavat tavallisia käyttäjiä olemaan rentoutumatta, koska uhka ei ole täysin poissa ja valppautta ei tule kadota. On tärkeää seurata laitetta tarkasti ja tarjota sille uusin virustorjuntaohjelma.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti