Millaisia tuloja tietoverkko-urheilijat voivat kertoa?

24.12.2018

Tähän mennessä eSports on kehittynyt tavallisesta viattomasta harrastuksesta tässä suuren mittakaavassa. Monet tuhannet tällaisen urheilun faneista tuskin tunkeutuvat fanien täyttämiin areenoihin, joissa tärkeimmät tapahtumat järjestetään. Vielä suurempi määrä faneja, satojen tuhansien joukossa, tarkkailee jatkuvasti taisteluita monitoriensa näytöissä.

Uusi harrastus on niin nopeasti kehittymässä, että lähtevänä vuonna eSports sai suosionsa mukaan niin suosittuja viihdettä kuin koripallo ja jalkapallo. Niinpä fanien lukumäärä on jo pitkään ollut yhtä kuin perinteisten urheilulajien fanit, jotka täyttävät koko stadionin. Jos arvioimme minkä tahansa urheilun kehityspotentiaalia asteikolla 1 - 100 pistettä, online-pelit ovat jo saavuttaneet tämän rajan, mutta jalkapallo, joka saa enintään 81,7 pistettä tai koripalloa, hieman yli 80 pistettä. Tässä vaiheessa rahanvaihto koko vuoden ajan e-urheilussa on noin 805 miljoonaa dollaria, mutta asiantuntijat sanovat, että neljän vuoden kuluttua tämä luku ylittää 1,5 miljardia dollaria.

Itse pelaajien tulojen osalta täällä on melko vaikeaa tehdä mitään lopullisia johtopäätöksiä, koska selkeitä kriteereitä ei ole, ja huomattava määrä tekijöitä ja erilaiset olosuhteet vaikuttavat urheilijoiden palkkaan. Yleensä on lähes mahdotonta antaa tarkkoja lukuja kaavioissa, mutta voimme varmasti sanoa, että kokeneen pelaajan keskimääräinen tulo on 3-4 tuhatta dollaria, eikä tämä ole melko huono tulotapa. Mutta jos puhumme johtavista joukkueista pelaajista, he voivat ansaita tällä tavalla noin 10 tuhatta dollaria.

Tämän alueen kehittäjät ilmoittavat puolestaan, että eSports on jo ohittanut varojen liikevaihdon ja houkutellut yleisöä enemmän kuin musiikkiliiketoiminta ja elokuvateatteri pystyvät nykyään. Lisäksi jotkut maat katsovat online-kilpailuja uudeksi budjetin täydennyslähteeksi, koska sen kehitys on omassa maassaan. Niiden mukaan tämän suunnan kehittäminen houkuttelee väistämättä turisteja. On syytä huomata, että Maltan saarivaltio on jo alkanut kehittää täysin hallitusten ohjelmia, jotka haluavat kääntää kodikkaat kulmat hurmioituneessa turvakodissa faneille ja eSportsin osallistujille. Paikallisten viranomaisten aktiivisen työn tuloksena järjestettiin hiljattain festivaali online-taistelujen osanottajille, joissa he voivat vaihtaa kokemuksia konferensseissa ja osallistua teemakohtaisiin näyttelyihin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti