Mikä tekee suomalaisista viettää aikaa lasten syntymiseen

12.12.2017

Äskettäin Suomen rajalla on epämiellyttävä taipumus, eli syntyvyys on väistämättä vähenemässä, äitien ikä on vanhentunut. Tästä syystä siviilitutkimuslaitoksen tutkijat tarvitsevat yksinkertaisesti tutkia tätä aihetta selvittääkseen syyt sen esiintymiseen.

Kansalaisyhteiskunnan tilaa käsittelevän vuosikertomuksen laatimisessa alan tutkimustoimintaa harjoittava Suomen tutkimuslaitos julkaisee raportin vuosittain tehdystä työstä, jota kutsutaan "perhebarometriksi". Niinpä tutkimustyön tuloksena asiantuntijat pystyivät osoittamaan, että suurin osa suomalaisista uskoo, että paras syntymä syntymästä on 29-vuotias.

Kuten tilastot osoittavat, tämä on äitien syntymäikä, joka synnytti ensimmäisen lapsensa. Tutkijat puolestaan törmäsivät toiseen mielenkiintoiseen asiaan, mikä osoittaa, että isien syntymäikä on keskimäärin 31,5 vuotta. On huomattava, että kirjaimellisesti puoli vuosisataa sitten naiset pääsääntöisesti esiintyivät viimeistään 23-vuotiaana.

Ja yksi tekijä vakavasti häiritsee tutkijoita, jotka tekivät tutkimusta syntyvyysasteen kasvunopeuksista maassa. Niinpä heidän oli pakko myöntää, että viimeisen seitsemän vuoden aikana syntyvyys on laskenut tasaisesti. Jotta saataisiin selville tällaisen epämiellyttävän taipumuksen syyt, asiantuntijoiden oli tehtävä monipuolinen selvitys nuorista asukkaista, joilla ei vielä ole lapsia.

Tärkeimmistä syistä haastatellut aluksi päätti lykätä ensimmäisen lapsen syntymistä pidempään. Lisäksi perhe-elämän käsite nuorten enemmistön keskuudessa perustuu suosittujen tiedotusvälineiden koosteisiin sekä omiin havaintoihisi. Niinpä, kuten Anna Rotkirch totesi, että tämä tutkimus suorittavan laitoksen professori, hän totesi, että yleisen ihmisen tavanomaisessa viestintäpiirissä on yhä harvinaisempaa löytää lapsiperheet. Siksi ihmiset eivät yksinkertaisesti tiedä millaista iloa ja onnea lapset voivat tuoda perheelle.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti