Mikä on virtuaalisten robottien tulevaisuus

04.11.2018

Qrator Labs -yritys toimii torjumalla hakkereita, jotka tekevät DDoS-hyökkäyksiä verkkosivustoille. Lisäksi sen toimialalla on työ, joka tarjoaa entistä helpompaa Internetiä.

Yhtiön asiantuntijat kiinnittävät erityistä huomiota tiedon keräämiseen, jonka he sitten analysoivat perusteellisesti. Heille on hyvin tärkeää määritellä pienimmät poikkeamat, joita esiintyy loputtomassa datavirrassa. Ensi silmäyksellä tämä virtaus voi tuntua hyvin monotonisena ja melko vakaana, mutta sillä on myös satunnaisesti purkauksia ja vaimennuksia. Tutkijoiden tehtävä on järjestellä nämä poikkeamat ja määrittää niiden esiintymistiheys. Siten saadun tiedon perusteella ja määrittämän jaksollisuuden jälkeen laaditaan erityinen algoritmi, joka auttaa eri palveluiden työssä. Teleyritys voi säätää yritykselle ja asiakkaille tarkoituksenmukaisempia ja edullisempia liikennemääriä ottamalla käyttöön erityisalgoritmia.

Tietotekniikan alan analyyttiseen toimintaan osallistuvan yrityksen asiantuntijoiden ponnisteluja voidaan soveltaa täysin eri liiketoiminta- ja talousalojen alueilla. Kaupat voivat keskittyä käynteihin ruuhka-aikoihin ja hienosäätää järjestelyn uusien tavaroiden toimittamiseksi varastoihin. Jopa mainonta-alalla tämä tekniikka löytää itselleen hyödyllisen käytön, mikä määrää paras aika näyttää mainoksia.

On kuitenkin syytä huomata, että tietojen käsitteleminen manuaalisesti on melko monimutkainen ja kallis toiminto. Siksi tällaista tehtävää voidaan käyttää suorittamaan robotti antamalla tehtäväänsä erityinen algoritmi. Tällöin robotti muuttuu vakaiden poikkeamien havaitsemisen jälkeen siirtäen operaattoriin, valmiiksi valmistettuun materiaaliin, joka ei vaadi ylimääräistä käsittelyä, mikä suurelta osin yksinkertaistaa koko prosessia.

Samaan aikaan robotit voidaan käyttää varsin onnistuneesti tietoturvan alalla. Hiljainen ja huomaavainen auto rekisteröi välittömästi epäilyttävän toiminnan verkossa. Tämä auttaa hyvin alkuvaiheessa estämään palveluiden hyökkäykset. On syytä huomata, että nykyaikaiset petolliset ovat varsin luovaa ja vain tarkkaavaisesti kaikki auton yksityiskohdat, on mahdollista seurata toimintaansa.

On tärkeää korostaa, että yhä useammat tietotekniikan alalla toimivat yritykset käyttävät helposti koneita. Samaan aikaan ei ole mitään epätavallista tässä, lukuun ottamatta tunnettuja matemaattisia ja algoritmeja, jotka perustuvat sen lakeihin. Lähitulevaisuudessa itseopiskelevat Internet-robotit ovat samalla tavoin kuin vierailevien sivustojen vierailijat.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti