Mikä materiaali on maan kallein

07.06.2018

Monet ihmiset tässä ei ole helppo uskoa, mutta kuten käy ilmi, kulta ei ole kaikkein kallein materiaali ihmiskunnan tiedossa. Pääsääntöisesti aineen kustannukset arvioidaan grammoina ja sen todellisen arvon määrittämiseksi on tarpeen tietää, kuinka paljon 1 grammaa materiaalikustannuksia.

Ei niin kauan sitten useiden amerikkalaisten tieteellisten keskusten tutkijat päättivät arvioida kalleimpien mineraalien ja metallien arvon maapallolla. Tätä varten he käyttivät melko selkeää järjestelmää, joka asetti dollarin hintaan yhden gramman aineistoa. Tutkimusjohtajat johtivat odottamattomiin tuloksiin, ja kävi ilmi, että kulta ei ole maailman kallein aine ja vie vain 15 paikkaa. Tutkimuksen aikana sen hinta ei ylittänyt 56 dollaria grammaa kohden.

Asiantuntijoiden mukaan jonkin verran kalliimpi metalli on rodiumin nimellä, jota käytetään laajalti autoteollisuudessa, mutta se on melko kallista ja siksi sitä käytetään vain erittäin kalliiden autojen valmistukseen. Seuraavaksi tässä listassa oli platina, jota käytetään kullan kaltaisena maksuvälineenä. Lisäksi koruja päälliköt käyttävät kultaa yhdessä kullan kanssa tekemään koruja. Seuraava kallis aine, metamfetamiini, valmistetaan laboratoriossa, jota alun perin käytettiin lääkkeeksi, nousi voimakkaasti hinnaksi sen jälkeen, kun se alkoi kuluttaa lääkeaineena.

Yllättäen, mutta tämä on se, että mustan markkinat, sarvikuono, ovat arvokkaita rahaa. Sitä käytetään syövän hoidossa, vaikka virallinen lääketiede ei kyennyt osoittamaan sen lääketieteellisiä ominaisuuksia. Kolme asemaa kerralla, pitävät tiukasti huumausaineita: kokaiinia, heroiinia sekä LSD: tä. Seitsemänneksi plutoniumia, jota käytetään sekä joukkotuhoaseiden valmistuksessa että voimalaitosten polttoaineena, on seitsemänneksi.

Kalliimpi kuin plutoniumin, on pieminin mineraali, jonka ainoa talletus on Burmassa. Viidenneksi arvoltaan yksi gramma on jalokivi nimeltä Taafeite, joka on miljoona kertaa harvinaisempi luonteeltaan kuin timantteja. Neljännellä sijalla ei ole vähemmän harvinaista materiaalia, tritiumia, jonka grammaa on arvioitu vähintään 30 tuhannella dollarilla. Viimeiset kolme johtajaa olivat timantteja. Keinotekoisesti luotu isotooppi kalifornium - 252 - sijoitettiin toiseen paikkaan, jonka gramma on saatavana markkinoilta vähintään 27 miljoonaa dollaria.

No, planeettamme kallein materiaali oli antimateria, jonka tuotannosta yksi milligramma on käytetty vähintään 65 biljoonaa ihmistä. dollaria. Sen tuotanto on kuitenkin niin monimutkaista eikä täysin ymmärretty, ettei sen massatuotannosta vielä ole mahdollista puhua.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti