MasterCard ja Visa testaavat uusia näytteitä kortteja, jotka lukevat sormenjälkiä

22.06.2018

Kansainvälisten pankkijärjestelmien suosituimmat operaattorit ovat alkaneet kehittää uudenlaista sähköistä korttia, joka pystyy skannaamaan omistajan tulosteita. Näin ollen tämän järjestelmän kehittäjät ovat sitä mieltä, että tällaisella skannerilla varustettua korttia voi käyttää yksinomaan sen omistajan toimesta.

Wall Streetin sanomalehden mukaan yrityksen tämän keksinnön tekeminen on ollut käynnissä hyvin pitkään ja mennyt maaliin. Kuten jo todettiin, kehittäjät pystyivät tässä vaiheessa luomaan prototyyppejä, jotka he aikovat testata toiminnan luotettavuutta. Tunnettiin, että kortin päälle asennetulla elektronisella sirulla on nyt anturi, joka lukee sormenjälkiä. Näin ollen useimpien asiantuntijoiden mukaan, vaikka kortin haltija olisi kadonnut tai petoksesta varastanut ne, niin käytä sitä tarkoitetulla tavalla, kukaan ei voi. Tällainen kortti jossakin toisessa kädessä on täysin hyödytön muoviosa, jota ei voi maksaa myymälöissä tai käteisellä pankkiautomaateilla.

Toinen kortin kätevä puoli on, että kortin uusien ominaisuuksien yhteydessä yksinkertaisesti PIN-koodia ei tarvitse syöttää joka kerta. Miten kertoa asiantuntijoiden valmistelussa luottokortin, joilla on samanlainen anturi, omistajan sormenjäljen tehdään suoraan aikana asiaa, ja sen aktivointi. Siten kehittäjät ohjelman uskovat, että se on uusi askel turvallisuuden alalla, auttaa tehokkaammin torjumaan huijareita, jotka ovat erikoistuneet varastaa kortteja asiakkailta. Lisäksi se auttaa suurelta osin suojaamaan varoja hakkereilta käyttämällä skimmereitä.

Samaan aikaan talousanalyytikot ovat vakuuttuneita siitä, että valtaosa maailman pankeista, ja erityisesti suurimmista, voi vastustaa uutta kehitystä. Asiantuntijoiden mukaan pankit eivät ole niin tärkeitä asiakkaidensa turvallisuudelle. On huomattava, että rahoitusanalyytikoiden epäilykset eivät perustu lainkaan tyhjään paikkaan, sillä pankkien osalta on vakavia syitä. Ensinnäkin on syytä huomata, että vain Yhdysvaltain pankkien viime vuosina käytetty tuotantoon korttien varustettu mikrosiruja, yli $ 1 miljardin ja tuskin valmis hyväksymään tällaiset tappiot.

On kuitenkin toisesta näkökulmasta, jonka mukaan uusien etälukutekniikkaan Apple-laitteissa ja Android, joka tässä vaiheessa ovat alkaneet yhä enemmän massiivisesti, varmista kitsas pankkiirit, ajattele uusien tuotteiden alallaan, jottei menettäisi sen kilpailuasemaa . Näin ollen uhka menettää huomattava osa ei-käteisratkaisumarkkinoista voi pakottaa pankkialan edustajat kohtaamaan edistystä.

Ensinnäkin on syytä huomata, että kokemus samanlaisen teknologian soveltamisesta pankkeihin on jo jossain määrin olemassa ja vastaavia kokeita on tehty toistuvasti. Viime aikoina MasterCard on jo esittänyt suurelle yleisölle uuden maksukortin, jossa on sisäänrakennettu biometrinen siru, viimeisin malli, jolla on asiakastunnistustekniikka.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti