Mastercard ja Visa ovat skandaalin keskipisteessä, ja niiden on maksettava 6,2 miljardin dollarin sakko

04.10.2019

Tunnetun Reuters-julkaisun mukaan kaksi johtavaa finanssialan yritystä Mastercard ja Visa olivat keskellä skandaalia, jonka seuraukset he ovatnistuivat suurissa vaikeuksissa ratkaisemaan. Raportissa todettiin, että molemmat rahoitusalan jättiläiset päätyivät tuomioistuimeen, koska heillä oli käynnissä oikeudenkäynti kilpailulain noudattamisesta. Kuten kävi ilmi, heitä syytettiin siitä, että he yliarvioivat keinotekoisesti palkkioiden suuruutta tehdessään rahakauppoja. Jotta ainakin jotenkin ratkaistu asia hiljaisesti, yritykset suostuivat maksamaan pois maksamalla noin 6,2 miljardia dollaria.

Ei ole tarpeetonta todeta tosiasiaa, että tässä tapauksessa kuulemiset aloitettiin jo vuonna 2005. Näin tapahtui, kun vähittäiskauppiaat ryhtyivät droveissa tekemään valituksia monopolien vastaiselle viranomaiselle ja nostamaan vaatimuksia Mastercardia ja Visaa kohtaan sanomalla, että ne rikkovat törkeästi nykyisen lainsäädännön normeja monopolien vastaisista toimenpiteistä, ehdottomasti laittomasti, yliarvioidensa palkkioiden suuruuden. toimintaa. Edes ne liiketoimet, joissa vähittäismyyjät maksoivat luottokortin haltijoiden kanssa, eivät olleet poikkeus. On tärkeää keskittyä siihen tosiseikkaan, että huolimatta siitä, että Mastercard ja Visa ovat jo pitkään toimineet markkinoilla julkisina ja riippumattomina yrityksinä, mutta kuten aiemmin, perustajapankkien on vastattava kaikkiin pankkioikeudenkäynteihin, koska ne ja luetellaan omistajina.

On huomattava oikeudellisen sopimuksen yksityiskohdat, joihin kaikki osapuolet pääsivät. Ensinnäkin kolme johtavaa perustajapankkia, Citigroup, Bank Of America ja JP Morgan Chase, sopivat maksavansa osan sovitusta summasta tarjoamalla noin 900 miljoonaa dollaria. Tämä määrä lisätään 5,3 miljardiin dollariin, josta osapuolet sopivat jo vuonna 2012. Mastercard puolestaan maksaa lisäksi 108 miljoonaa dollaria ja Visa - 600 miljoonaa dollaria. On syytä huomata, että molemmat yritykset olivat hyvin varautuneet tuomioistuimen päätöksen täytäntöönpanoon, koska ne olivat täydentäneet omia varantojaan etukäteen.

Asiantuntijat huomauttavat, että Visa on vastuussa suurimmasta osasta maksutaakkaa sopimusten mukaisesti. Hän maksaa määrätystä 6,2 miljardin dollarin määrästä, hänen osuutensa 4,1 miljardia. Samaan aikaan Mastercard maksaa enintään 12% tehdyn kaupan määräämästä kokonaismäärästä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti