Macron jakaa toiveensa siitä, että Yhdysvallat ei enää aio ottaa käyttöön kauppaa koskevia velvollisuuksiaan Euroopan unionissa

23.04.2018

Ranskan presidentti Emmanuel Macron toivoi, että tulevaisuudessa Yhdysvallat ei aio tuoda uusia tulleja eurooppalaisten terästuotteiden tuotteisiin.

Ranskan johtaja sanoi sunnuntaina, että hän toivoo, että Donald Trump ei enää tule asettamaan uusia maksuja, koska hän aikoo tehdä poikkeuksen Euroopan unionille. Lisäksi Fox News kertoi Macronille, että kaupan sotien julistaminen pysyvälle liittolaiselle ei ole hyvä ajatus, koska se ei yksinkertaisesti ole mahdollista.

On syytä panna merkille, että Ranskan presidentti pakotti tällaisen lausunnon, että hänen amerikkalainen vastapuolensa päätti ottaa käyttöön uusia tulleja tietyille tuontitavaroille, myös Euroopan unionista. Ensinnäkin eurooppalaisen metallurgian tuotteet supistuivat innovaatioiden vaikutuksesta ja terästuotteiden tuontitullit kasvoivat 25 prosenttia ja alumiini 10 prosenttia.

EU: n edustajat eivät puolestaan pidä paikkaansa, ryhtyivät vastatoimiin ja luetelleet koko Yhdysvalloista tuotujen tavaroiden valikoiman. Samaan aikaan lähteet sanovat, että tämän segmentin liikevaihto on 2,8 miljardia euroa. Lisäksi Euroopan komissio järjesti asiaankuuluvia neuvotteluja sellaisten yritysten kanssa, jotka osallistuvat tähän yhteiseen Yhdysvaltojen liiketoimintaan. Lisäksi arvioitiin kaikki näiden yritysten aiheuttamat riskit. Kun viimeiset luettelon päivitykset on hyväksytty, se on tarkoitus toimittaa Maailman kauppajärjestöön harkittavaksi.

Näin ollen EU: n virkamiehet aikovat ottaa WTO: n tuen käyttöön ja ryhtyä vastaisiin toimenpiteisiin pyrkien tasapainottamaan nykyistä tilannetta. Samaan aikaan on huomattava, että Yhdysvallat ei käynyt neuvotteluja uusien kauppatavaroiden käyttöönotosta, kun taas Euroopan unioni tarvitsi useita kuukausia vastaamaan riittävästi Yhdysvaltojen puolelle. Tätä sanelee se, että ennen kuin otat käyttöön vastauksen Maars, sinun on ensin odotettava WTO: n päätöstä. EU-maissa on kuitenkin edelleen toivoa siitä, että Yhdysvallat jälleen harkitsee perusteellisesti ja luopuu pysyvästi uusista tehtävistä. Tässä tapauksessa, ja päätös vastauksesta, ei myöskään seuraa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti