Maanalaisen uuden haaran päästiin purkamaan teitä

28.11.2017

Heti nopeasti kävi ilmi, että länteen johtavan metron toisen haaran käynnistämisen jälkeen teiden autojen määrä väheni. Nyt Helsingistä Espooseen johtavat tiet ovat suurelta osin vapaampia. Siitä huolimatta on uusi haara ja yksi haittapuoli, joka tarkoittaa, että paikkojen määrä ei salli palvella kaikkia tulijoita. Tämä ilmiö on kuitenkin tilapäistä ja lähitulevaisuudessa he lupaavat selviytyä tästä ongelmasta.

Asiantuntijat melkein heti huomasivat, että Suomen pääkaupungista johtavat tiet ovat länsimaissa huomattavasti vapautuneet vähintään viidestä prosentista liikenteestä. Tässä tapauksessa on syytä huomata, että koko viikon ajan, kunnes viikonloppu, tilanne pysyi vakaana, vain perjantai oli poikkeus. Journalistit käyttivät erityisesti aikaa laskea Helsingistä johtavasta moottoritiestä tulevien ajoneuvojen lukumäärän ja pitävät kokeita kuukauden ja puoliksi.

Sillä välin vain viime viikolla autojen määrä päivittäin tällä moottoritiellä oli 1,5 tuhatta vähemmän kuin edellisten viikkojen aikana. Samaan aikaan asiantuntijat jakavat melko optimistisia suunnitelmia, joiden mukaan ennusteiden mukaan moottoriajoneuvon kulkua vähennetään vielä 7 000 yksikköä päivässä.

Ilmeisesti asiantuntijoilla on todellakin syyt tällaisiin ennusteisiin, sillä tällä hetkellä 24 tunnin kuluessa metron uuteen suuntaan käytetään vähintään 60 000 matkustajaa. Lisäksi uudet reitit asetetaan suurille toiveille ja sellaisille metroasemille, kuten Tapiola ja Matinkylä. He odottavat, että vähintään 30 000 matkustajaa saa jokaisen päivittäin. Ja nämä ovat suunnitelmia vuodelle 2025, joka ei ole niin kaukana. Huomionarvoista on se, että noin 35 000 ihmisen vieraili uudesta haarasta, molempien asemien avaamisesta.

On odotettavissa, että suurin osa avajaisia vierailevista asemista on potentiaalisia matkustajia, mutta tämä ei ole raja, sillä reitit rakennetaan koko reitin varrella, jossa yhä useammat ihmiset asettuvat. Näin ollen on odotettavissa, että matkustajien määrä kasvaa vain.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti