Maan kansalaiset kieltäytyivät rahasta?

02.06.2018

Asiantuntijat väittävät, että on varmoja aikoja, jolloin ihmiset kokonaan luopuvat rahoista, mikä merkitsee uutta aikakautta ihmiskunnan taloudellisessa historiassa. Ensimmäinen valtio, jonka väestö päätti lopettaa kokonaan käteisrahan käytön, oli Norja. Tämä tapahtuma vahvistettiin virallisesti, kun John Nicolaisen, joka on maan keskuspankin varapuheenjohtaja.

Norjan sääntelyviranomaisen edustaja totesi erityisesti, että päätöksen syy oli se, että tämän valtion kansalaiset käytännössä kieltäytyivät käyttämään rahaa. Hänen mukaansa maan keskuspankin tietojen mukaan heidän käteissuorituksensa ovat vähentyneet siinä määrin, että yksikön vahvistama liikevaihto on melkein kokonaan puuttunut, ja siksi päätettiin pitää tällaisia toimia olemattomina.

Kuten käytännössä osoitettiin, käteismaksujen määrä väheni vähimmäisarvoihin, ja se on pitkään ylittänyt 10%. On syytä huomata, että kaikki käteisellä tehdyt liiketoimet voimme varmasti sanoa, että Norjasta on tulossa ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa maa maailmassa, jonka ihmiset kokonaan yhteiskunnasta tavanomaisista rahoista. Keskuspankin edustaja puolestaan kiinnitti huomion siihen, että tämä on täysin tietoinen valinta sellaiselle yhteiskunnalle, joka on tunnustanut itselleen helpommin itselleen, ei-käteisellä tavalla keskinäisiä asutuksia ja ostoja.

Lisäksi virkamies totesi, että sääntelijän ei ole kannattavaa kieltäytyä käyttämään rahaa, mutta hän ei voi sanella hänen ehtojaan valinnut yhteiskuntaan. Samaan aikaan rahoituskriisissä on pitkät puhut siitä, että Ruotsi on toinen maa, joka kieltäytyy täysin käyttämästä rahaa. Ei ole tarpeetonta huomata, että myös Yhdistyneen kuningaskunnan väestö alkoi valita muita kuin käteismaksuja yhä enemmän.

Huomiota kiinnitetään nykyiseen suuntaukseen, rahoitusmarkkinoiden asiantuntijat ennustavat, että seuraavien kymmenen vuoden aikana monet Euroopan unionin maat luopuvat kokonaan käteisrahojen käytöstä. Ja heidän mukaansa Norja tähän suuntaan on tullut vilkkain esimerkki kehittyneiden tekniikoiden soveltamisesta, ei pelkästään taloudellisiin kysymyksiin. On syytä palauttaa mieleen norjalaisten asiantuntijoiden soveltaman menestyksekkään käytännön muovialan jätteiden käsittelyyn. asiantuntijoiden mukaan heidän työmenetelmänsä antavat meille mahdollisuuden käsitellä noin 97% käytettyjen muovipullojen kokonaismäärästä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti