Maaliskuu toi positiivisia muutoksia viennin arvo: se ylitti merkki viisi miljardia euroa

09.06.2017

Mukaan Nuro, pääekonomisti yrityskiinnitysrekisteriin maan tällainen huikea kasvuvauhti Suomen viennistä oli odottamaton, mutta miellyttävä lahja kaikille alan asiantuntijoita. On todettu, että merkittävin viennin kasvu on ollut maissa, kuten Kiinassa, Venäjällä ja Hollannissa.

Mukaan Suomen Tulli, vienti oli seitsemäntoista prosenttia enemmän kuin on havaittu viime vuonna. Jos me puhutaan lukujen - sen arvo oli 5,2 miljardia euroa. On myös tunnettua, että tällaiset luvut viimeksi saavutettiin pitkään: vuoden 2014 lokakuusta.

Tulli sanoi myös, että on olemassa viennin kasvu tietyillä aloilla. Esimerkiksi ne ovat terästä, suomalainen elektroniikka- ja elintarviketuotannon tehtaita jalostuksessa. Myös viennin kasvu on havaittu liikenteen alalla, saha- teollisuus ja Suomen kemianteollisuudessa.

Brotherus mukaan nämä tulokset ovat odotettavissa kuka tahansa heikon vientitoiminnasta viime vuonna. Tällainen miellyttävä yllätys hyödyttää Suomen taloutta. Brotherus sanoi myös, että tulevaisuuden näkymät Suomen viennin melko positiivisia. Tämä johtuu osittain selvästi lisääntynyt vienti Venäjälle: koko ja määrä teollisuuden tilaukset kasvoivat, yleinen luottamuksen taso monien vientiyritysten valtion talous kasvaa.

Lisäksi Brotherus neuvosto totesi, että tulli ei vangita tietoja ns palvelujen viennin, joten todellinen volyymi Suomen vienti yli 5,2 miljardia. Jos tämä jatkuu, viennin Suomessa tulevaisuudessa vain kasvaa, tuo huomattavia summia valtion budjettiin ja sen edelleen kehittämiseen.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti