Maailmantalouden kasvuun vaikuttavat kauppa- sotat

29.07.2018

Tiettyjen maiden taloudellisen vastakkainasettelun inflaatio voi melko ennakoitavasti johtaa siihen, että maailmantalouden kasvu alkaa laskea merkittävästi. Jo, alustavan arvion mukaan vuoteen «Fitch» tutkimusyritys asiantuntijoita, kehitystä ja kertymistä välinen jännite tason markkinatoimijat, saattaa johtaa siihen, että suunniteltu tilavuus maailman bruttokansantuotteesta, voi menettää jopa 0,4% vuonna 2019.

Lisäksi analyytikot sanoivat, että kaikkea, mistä kärjistymisestä taloudellisen vastakkainasettelua tarpeet vaikuttavat ensisijaisesti Amerikan mantereen kansojen, kuten Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa. Samaan aikaan, menetys nämä valtiot ovat varsin huomattava, vähintään 0,8-1% menetyksistä, ja Meksikossa, ja uhkaavat merkittävä menetys, 1,5%: sta 1,7%: s .. ja on syytä huomata, että tänä syksynä, jatkuu ainakin vuoteen 2020 asti. Mutta Kiinan taloutta, kummallista kuin se tuntuu, ei käytännössä tunnu globaalin taloudellisen vastakkainaseman vaikutuksesta, ja sen tappiot asiantuntijoiden ennusteiden mukaan eivät ylitä 0,3 prosenttia.

Samaan aikaan analyytikot huomauttavat, että talousharhat vaikuttavat vähäisemmässä määrin Euroopan unionin maihin. Euroopan mantereen maista jossakin määrin myös Venäjän talous voi kärsiä. Ja muille maille se kuluu lähes huomaamattomasti, ja indikaattori on vain 0,1 prosentin kasvun lasku.

Ei ole tarpeeton muistaa, että ensimmäinen, rauhaa maailmassa markkinoilla, päätti rikkoa Yhdysvaltain presidentti, Donald Trump, päättänyt ottaa käyttöön useiden tullien tuotteiden useimmissa maissa kauppaa maan kanssa. Nämä maat eivät puolestaan voineet vastata Yhdysvaltojen vastavuoroisuuteen ja asettaa omat velvollisuutensa tavaroihinsa. Lisäksi Euroopan unioni pyrki haastamaan maailman kauppajärjestössä Yhdysvaltain presidentin toimia, sillä Yhdysvaltojen viennin kokonaistuotto oli 2,8 miljardia euroa vuosittain.

Lisäksi Trump sanoi hän aikoo kantaa lisätulleja ja autoja, jotka tuodaan maansa EU, jos EU: n johtajat eivät anna periksi käyttöönottoa tullien Yhdysvaltain tavaroita. Samaan aikaan Yhdysvaltain presidentti ehdotti melko epäselvästi, että eurooppalaiset autovalmistajat rakentavat kasveja suoraan Yhdysvaltoihin. Samaan aikaan eurooppalaiset autovalmistajat ja heidän on todellakin harkittava vakavasti, koska kyse on markkinoista, joiden volyymi on vähintään 300 miljardia dollaria vuodessa.

Johtaneet syyt Trump aktivoida paineen muodostumisen tullit tavaroiden ,, oli alku vastakkainasettelu Yhdysvaltojen ja Kiinan, jossa Yhdysvaltain presidentti teki useita väitteitä Kiinan hallitus. Erityisesti mukaan lausunnot Yhdysvaltojen puolella, käyttäytymistä Pekingissä, ei pidä paikkaansa, koska he eivät aio muuttaa käytäntöä kauppasuhteiden, joka Yhdysvalloissa pidetään kohtuuttomina. Vastauksena Washingtonin lausuntoon Kiinan kansalainen ilmoitti, että lisätullien käyttöönotto on täysin WTO: n politiikan vastaista. Näin ollen amerikkalainen puolue, Pekingin mielestä, rikkoo tämän järjestön peruskirjaa. Sillä välin Yhdysvallat sanoi, että jos kiinalaiset nostavat omat maksunsa, Yhdysvallat reagoi välittömästi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti