Maailmanlaajuinen kriisi alkaa hyökätä ensimmäisiin uhreihin

11.07.2018

Selkeä merkkejä siitä, että maailmanlaajuinen kriisi on väistämättä tulossa maailmanmarkkinoille, alkaa ilmoittaa itseään paljon useammin. Yksi tällaisista hälyttävistä signaaleista oli Japanin viestit.

Sijoittajien ja taloustieteilijöiden tärkein huolenaihe on tilanne, joka kehittyy Yhdysvaltojen markkinoilla velkavelvoitteiden osalta. Suurin osa niistä on huolissaan siitä, että tämän alan tulosindikaattorit osoittavat ilmeisiä negatiivisia lukuja, joita on jo mahdotonta piiloutua. Jokainen rahoitusalan asiantuntija sanoo, että tällaisen tilanteen syntyminen suoraan uhkaa markkinoiden vakautta ja merkitsee tulevaa kriisiä. Heidän mukaansa kokemuksen mukaan tällaiset prosessit ovat paljon tarkempi indikaattori kuin mikään muu.

Ne ovat jo Federal Reserveissa, mutta heidän on pakko myöntää, että nämä ilmiöt aiheuttavat heille huomattavaa huolta. Kuitenkin tämän osaston edustajat pyrkivät edelleen ylläpitämään ulkoista rauhallisuutta, yrittäen puhua vaikutuksesta, joitain tuntemattomia tekijöitä, jotka eivät voi johtaa vakaviin seurauksiin. Ja tällä hetkellä jo samanlaisia kehittymättömiä ilmiöitä, joissa taloudelliset indikaattorit näyttävät melko heikolta ja uhkaavat negatiivisia lukuja. Ensinnäkin Japanin obligaatiot alkoivat menettää kannattavuutensa. Sijoittajat puolestaan alkoivat kääntyä pois maasta, joka lupaa normalisoida talouspolitiikkansa ja samanaikaisesti jatkaa useiden vuosien kassan lukumäärää.

Kun otetaan huomioon se, että inflaatio on Japanissa vakaana, sijoittajat alkoivat kääntyä pois valtion joukkovelkakirjojen hankkimisesta, koska sääntelijä ei kykene kasvattamaan niitä nykytilanteen taustalla. On mielenkiintoista huomata, että 5 rahoituskriisin jälkeen julkisten velkakirjojen tuotto ei ylittänyt positiivisia indikaattoreita vuodesta 1991 lähtien. On syytä huomata, että kun se osti leijonanosan joukkovelkakirjalainoistaan ja yli 50% japanilaisista yrityksistä, sääntelyviranomainen asetti itsensä epäedulliseksi ja menetti mahdollisuuden liikkumiseen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti