Luottokriisi uhkaa globaaleja markkinoita

08.07.2018

Johtavat rahoitusanalyytikot ovat alkaneet tutkia tarkasti maailmanmarkkinoilla tapahtuvia prosesseja, sillä nyt tapahtumassa on täynnä uhka taloudellisen vakauden menettämisestä. Ensimmäinen puhelu, hälyttäneet asiantuntijat, olivat pörsseissä tapahtuvat prosessit, joissa kirjallisessa mielessä massamyynti järjestetään. Monien valuuttojen volatiliteetin pelottavat indeksit ja kriittisten valuuttamarkkinoiden suuret häiriöt, kaikki tämä yhdessä, tekee sijoittajista entistä tarkempaa huomiota investointeihin.

Lisäksi se voi pakottaa pankkiirit säilyttämään omaisuutensa, mikä vaikuttaa ennen kaikkea ehtojen kiristämiseen lainojen ja hinnankorotuksen yhteydessä. Tämä on ehdottoman tärkeää Stephen Major, maailmankuulu taloudellinen analyytikko. Hänen mukaansa toistaiseksi kaikki nämä prosessit eivät ole vielä niin näkyviä, koska ne kehittyvät matalalla nopeudella. On syytä huomata, että Major työskenteli tiimityössään ja keräsi tarpeeksi tietoa väittäen, että markkinoilla on huomattava epävakaus, mikä on suora seuraus dollarin massan likviditeetistä, mikä pakottaa monet yritykset päästä eroon ei-toivotuista varoista.

Siten maailmanmarkkinoilla on jo tapahtunut merkittäviä muutoksia, kun joukkolainojen tuotto tavoiteennusteen mukaan pienenee merkittävästi jopa taloudellisesti kehittyneissä maissa, kuten Saksassa. Lisäksi kehitysmaiden velkasitoumukset aiheuttavat myös jonkin verran huolta, joten niitä olisi käsiteltävä mahdollisimman huolellisesti.

Kuten asiantuntija sanoi, markkinatoimijat jopa vanhan tavan mukaan ovat riippuvaisia syklisten ennusteiden tiedoista tai joistakin kertaluonteisista ennakkotapauksista, mutta tämä on täysin väärä lähestymistapa, koska koko kuva on jonkin verran vääristynyt. Hänen mukaansa me kaikki joudumme luottokriisin vyöhykkeeseen, joka on edelleen kehittymässä niin hitaasti, että se on liian ilmeinen. Asiantuntijan mukaan jo nyt on prosesseja, jotka vaikeuttavat investointisektorin kehityksen edellytyksiä. Jos tarkastelet tarkemmin, näet, että korkotaso kasvaa vähitellen ennätyksellisen laskiessa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti