Lapin matkatoimistot tarvitsevat kausiluonteisten ulkomaalaisten työntekijöiden määrän kasvua

27.12.2017

Edustajina osallistuvien yhtiöiden matkailualalla, suurin kiinnostus työhön kausityöllä osoittaen edustajat nuorten tulossa Suomen Etelä-Euroopasta. Työvoimamatkustajien suurin käyttö on pääsääntöisesti Suomi pohjoisilla alueilla.

Ainoastaan nykyisen kauden aikana todettiin, että Lapin alueella toimivat hiihtokeskukset, jotka on suunniteltu työhön, ovat vähintään 4 tuhatta kausiluonteista työntekijää. Samaan aikaan on myös huomattava, että vuosittain turisteille tulee enemmän maata, jotka haluavat saada laadukasta talvilomaa. Tällöin tarvitaan lisää työntekijöiden käsiä, mikä myöhässä on paljon vaikeampaa löytää.

Puolestaan yhtiön edustajia «Lapland Hotels», joka vie suuren osuuden matkailun liiketoiminnan kannalta ovat ilmaisseet ratkaisu henkilöstön ongelmaan. Erityisesti hallinnan matkailuverkosto ilmaisi uskovansa, että voidakseen täydentää tarvittava määrä henkilökuntaa, tarvitsee vain toteuttaa kaikki toimenpiteet saattaakseen työhön ihmisiä, jotka tulevat ulkomailta.

Sekä vahvistuksen sanansa, yhtiö on johtanut keskustan työllisyystietoja, jotka toimivat alueella Lapissa, missä sanotaan, että huomattava määrä nuoria vuosittain tulevat maahan Portugalista, Italiasta, Kreikassa, Romaniassa ja Espanjassa, työskennellä Talviurheilukeskuksia.

Samaan aikaan, alan asiantuntijoita sanovat, että suurin ongelma vaivaavat Lapissa, on se, että huomattavan pitkäksi aikaa, nuoret jättävät kotimaistaan etsimään erilaisen elämän, tarjoaa lisää kaupunkeja. Lisäksi, vaikka haluat työskennellä kausiluonteisesti Lapin lomakohteissa, sinun on palkattava tai pidettävä yllä asuntoa, joka on suhteellisen halpa. Mutta elää pysyvästi Lapissa, hyvin harvat ihmiset ovat samaa mieltä, koska työ näillä alueilla on vain kausiluonteista.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti