Kävi ilmi, että suomalaiset eivät ilmoita suklaata ja appelsiineja juomaan baareissa

17.10.2017

Suomalaiset asiantuntijat päättivät verrata Itä-Euroopasta myytävien tuotteiden laatua muista markkinoista. Samaan aikaan on syytä huomata, että tutkijat olivat yllättyneitä siitä, että heitä tarjotaan ostamaan yhden nimikkeen ja brändin tavaroita, mutta laadullisesti merkittävästi erilainen. Huomautettiin, että näiden tuotteiden koostumus oli sellaisen taloudellisen version samasta tuotteesta, joka myydään samoille rahoille.

Helisngin Sanomien suuren suomalaisen kustantamon toimittajat tekivät vertailuja maailmanmarkkinoiden tunnetuimpien tuottajien tuottamiin tavaroihin tuotenimillä. Toimittajien työn tuloksena kävi ilmi, että jos ostat esimerkiksi Suomessa tavaroita, niin se vaihtelee suurelta osin laadultaan täsmälleen samalta mutta ostetaan toisessa Euroopan maassa.

Yleensä yksi kuuluisimmista maailman tuottajista lisää selektiivisesti luonnollista mehua hiilihapollisiin juomiin ja korvaa ne halvemmilla kemiallisilla tiivisteillä. Samankaltainen tarina on suklaapatukat, joissa suklaata lisätään vähemmän kuin amerikkalaiselle kuluttajalle. Samalla tämä ei vaikuta tavaroiden arvoon millään tavoin, ja Suomen asukkaat joutuvat maksamaan saman hinnan kuin korkeamman tuonnin osalta. Tällä hetkellä toimittajat ovat erittäin kiinnostuneita tästä aiheesta, ja he jatkavat oman tutkimuksen tekemistä vertaamalla eri valmistajien tuotteita.

Kiinnostuksen syy tähän aiheeseen oli skandaali, joka puhkesi sen jälkeen, kun oli täysin odottamatonta, että kävi ilmi, että saman valmistajan tavarat olivat laadussa huomattavan erilaisia. Itä-Euroopan asukkaille tavaroita myydään paljon huonommin kuin Länsi-Euroopan edustajat.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti