Korkeakoulututkintojen haltijat alkoivat saada enemmän työtä

25.09.2017

Suomen työministeriön edustajina äskettäin työllisyyskysymys on alkanut menettää merkityksensä. Täten todettiin, että kokonaisuutena maan tilanne kansalaisten työpaikoilla alkoi parantua.

Virkamiehet puolestaan korostivat myös sitä, että korkea-asteen tutkintotodistuksen haltijat alkoivat työllistyä useammin. Lisäksi samankaltaiset parannukset, kuten ministeriössä todettiin, ovat vastaavanlaisia, lähes koko maassa. Havaintojen perusteella todettiin, että korkea-asteen koulutettujen työttömien määrä väheni huomattavasti lyhyessä ajassa.

Korkeakouluoperaattoreiden ammattiliittojen yhdistävän organisaation käytettävissä olevien tietojen mukaan viime vuonna todettiin vain, että tämän ryhmän työttömien määrä väheni 10 prosenttia. Näin ollen tämän vuoden heinäkuussa se laskettiin 52 000 henkilöllä, joilla oli yliopistotutkinto. Yleensä korkeakouluopiskelijoilla on pääkaupunkiseudulla työskentelypaikka, kun yritys on kasvanut.

Samanaikaisesti virkamiehet jakavat havaintojen tuloksia, jotka sanovat, että työllisyystilanne alkoi perustua lähes jokaiseen erilliseen alueeseen. Lisäksi ministeriön edustajat antoivat rohkeita ennusteita tulevaisuudesta, mikä osoittaa, että tilanne kehittyy tulevaisuudessa. Odotusten perusteella kaikkialla maassa työttömyyttä ei vielä odoteta kasvavan. Samaan aikaan saadun tiedon mukaan oli mahdollista todeta, että tilannetta on parhaillaan sopeutettu eniten.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti