Kodinkoneyritykset pakotetaan parantamaan sitä

08.10.2019

Euroopan komission edustajat ottivat lopulta vastaan pesukoneiden ja kahvimyllyjen valmistajien ja muuttivat tuotteiden merkintöjä koskevia vaatimuksia. Uusien vaatimusten mukaan yritysten on pidettävä huolta paitsi siitä, että heidän koneensa toimivat huomattavasti pidempään, ja tämän lisäksi niiden on huolehdittava riittävän määrän varaosien ja lisävarusteiden vapauttamisesta.

Lain parissa työskentelevät Euroopan komission edustajat esittivät melko vakavia vaatimuksia valmistajille. Ensinnäkin niiden on toimitettava riittävä määrä komponentteja, jotta niitä voidaan käyttää vähintään 10 vuoden ajan laitteiden luovutuspäivästä. On syytä huomata, että nämä vaatimukset koskevat erityyppisiä laitteita, kuten astianpesukoneita, pesukoneita, jääkaappeja jne. Tässä tapauksessa ei ole väliä missä maailman maassa tämä tai kyseinen laite valmistetaan, valmistajan on ehdottomasti huolehdittava siitä, että se toimittaa sille riittävästi varaosia myöhempää korjausta ja huoltoa varten.

Näitä lainsäädäntöä kehittäessään virkamiehet pyrkivät ensinnäkin varmistamaan, että EU: n kansalaisten ostamat kodinkoneet toimivat mahdollisimman pitkään. Tähän on useita syitä, ja ensimmäinen niistä on ympäristöturvallisuuskysymykset, koska kaatopaikoilla kerätään valtava määrä jätettä hävitetyiksi hävinneiden kodinkoneiden muodossa. Toinen tekijä, joka sai EU: n lainsäätäjiä käsittelemään tätä kysymystä tiiviisti, on, että kodinkoneiden kuluttajilta alkoi tulla valtava määrä valituksia, joissa he huomauttivat tosiasioita, että nykyaikaiset laitteet eivät kestä kauemmin kuin määritelty takuuaika, ja käytännössä uudet laitteet on heitettävä pois, koska niitä ei voi korjata. Uuden muutosehdotuksen suunnitelman mukaan uusien sääntöjen on ensinnäkin autettava valmistajia vaatimustensa noudattamisessa aloittamaan luotettavien laitteiden valmistaminen, jotka voivat kestää paljon kauemmin.

Toinen näihin sääntöihin sisältyvä olennainen ja äärimmäisen välttämätön vaatimus on valmistajien vaatimus kiinnittää enemmän huomiota tuotteidensa energiatehokkuuteen liittyviin kysymyksiin. Siksi heidän on oltava varovaisempia tuotteiden merkinnöissä. Asiantuntijoiden mukaan nykyinen mittakaava ei anna objektiivista heijastusta valmistettujen laitteiden parametreihin. Nykyään melkein kaikki valmistajat ohjaavat tätä asteikkoa ja vapauttavat tavaroita, joista 85% vastaa luokkaa A ja enemmän. Ongelmana on, että tämän luokituksen mukaan henkilö ostaa tavaroita, joilla on ilmoitetut korkeat parametrit, jotka itse asiassa eivät täytä samoja vaatimuksia. Siksi päätettiin, että vuodesta 2021 alkaen asteikkoa tulisi muuttaa kokonaan, jotta se mukautuisi todellisiin parametreihin.

Lisäksi Euroopan komission edustajat sanoivat, että niiden muutokset vaikuttavat paitsi kotitalouskoneiden teknisiin parametreihin myös suurimpaan osaan tehokkaan toiminnan vaatimuksista. Siksi valmistajia vaaditaan antamaan jokaiselle laitteelle ohjeet, jotka osoittavat, kuinka sitä käytetään järkevimmin. Pesukoneeseen kiinnitetyissä ohjeissa on ilmoitettava, kuinka paljon vettä on optimaalista, millainen pyykki ladataan, kuinka tehokas on linkous, kuinka paljon melua kone aiheuttaa ja kuinka paljon vettä tulisi käyttää pesuprosessissa. Erityistä huomiota kiinnitetään energiankulutukseen liittyvissä asioissa hyödyllisen työn toteuttamisen aikana, joten päätettiin peruuttaa A +++ -laitteiden luokka ja vastaavat. Nyt valmistajan on merkittävä laitteistot merkinnöillä A: sta G.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti