Kiinnostus Liettuan salausvaluuttoihin on erittäin huolestunut EU: n johtajuudesta

30.06.2018

Huolimatta siitä, että valtaosa digitaalisista valuutoista on melko merkittävä volatiliteetti, tämän pääoman kokonaismäärä ylittää 250 miljardia dollaria. Samalla Liettua on yksi johtavista johtajista, jotka onnistuvat toimimaan kriittisten valuuttojen kanssa, mukaan lukien, ja vapauttamalla uusia.

Samanaikaisesti liettualaisten yrittäjien kehittämä projekti on viimeisen 12 kuukauden aikana onnistunut houkuttelemaan 500 miljoonan euron rahoitusta. Euroopan komission edustajat puolestaan huomauttivat, että uusien kehitysinvestointien houkutteleminen, mukaan lukien salausvaluutta-segmenttiin liittyvät vaikutukset, voi vaikuttaa positiivisesti Liettuan talouteen ja nostaa sen kasvuvauhti 3,1 prosenttiin. On huomattava, että Euroopan unionin maiden talouskasvun keskimääräinen tilastollinen indikaattori ei ylitä 2,3: tä prosenttia.

Sitä vastoin useimmat eurooppalaiset keskuspankit ovat antaneet varoituksen, jossa he huomauttivat, että kriittiset valuutat voivat helposti käyttää rikollisia elementtejä, jotka haluavat pestä laittomia varojaan. Vain Crypto-valuuttamarkkinat soveltuvat parhaiten epäilyttäviin käteisrahastoihin, jotka siirretään sähköisiin varoihin. Tämä tilanne johtaa siihen, että investoinnit tällä alalla ovat riskialttiita yrityksiä, koska ei ole olemassa keskitettyä sääntelyä, joka voi antaa takeita.

Liettuassa he eivät kuitenkaan kuuntele kovin paljon asiantuntijoiden sanoja, sillä Internet-viestinnän nykyaikaistaminen on jo käynnissä, jotta voimme työskennellä kovimmilla ohjelmilla. Englannin pankin päällikkö Mark Carney kuitenkin vetoaa siihen, että krypto-valuuttamarkkinoiden alalla toteutettiin tiukimmat toimenpiteet täydelliseen kieltoon asti. Tosiasia on, että brittiläinen pankkiiri on vakavasti huolissaan siitä, että digitaalinen valuuttamarkkinat voivat houkutella paljon erilaisia huijareita, jotka toimiensa avulla voivat aiheuttaa huomattavaa vahinkoa perinteiselle pankkijärjestelmälle.

Liettuassa itsessään ei kuitenkaan kaikki ole niin yksiselitteinen, vaikka lupauksistaloudellisista voitoista huolimatta digitaalisten valuuttojen laajempi käyttöönotto. Tämänhetkiset keskustelut eivät pysähdy, koska länsimaiset asiantuntijat varoittavat kielteisistä seurauksista. Ennen kaikkea he pelkäävät sen, että Venäjän korruptoituneiden virkamiesten ja rikollisten rikosoikeudellinen pääoma voi kiirehtiä maahan laajassa virrassa. Ja liettualaiset virkamiehet pelkäävät näkemyksensä siitä, että Venäjältä tulevat valtavat rahavirrat eivät tunkeudu talouteen. Heidän mukaansa tämä on suoraan ristiriidassa Liettuan kansallisten etujen kanssa. Puhuessaan naapurimaasta Viro, heidän hallintonsa kieltäytyivät kieltäytyäkseen tällaisista suunnitelmista, kun eurooppalaiset pankkiirit ja virkamiehet arvostelivat sitä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti