Kiinassa sakotettiin ostamisesta iPhone

17.03.2019

Markkina-analyytikko vahvistaa mielellään, että kuluttaja on pääosin melko epävakaa. On vaikea arvata, millaisia tavaroita hän haluaisi ostaa tiettynä ajankohtana, koska asia, jonka hän johti pitkään, yhtäkkiä lakkaa kiinnostamasta häntä, ja hän on jo imeytynyt toisen suosikin harjoittamiseen. Samalla on syytä huomata, että tällaisia lausuntoja ei sovelleta iPhonesiin, koska ne ovat jo yli 10 vuotta kuluttajien mieltymysten halutuimpia ostoksia. Kiinalaisten matkapuhelinten valmistajat puolestaan eivät ole kovin innostuneita tällaisista mieltymyksistä. Näin ollen he päättivät käyttää omaa lähestymistapaansa tilanteen muuttamiseksi heidän hyväkseen.

Ensimmäisinä askeleina kääntää vuorovesi omaan suuntaansa, joidenkin kiinalaisten yritysten johto kieltäytyi suoraan heidän alaistensa käyttämästä Applen tuotteita. Samalla on syytä huomata, että näiden sääntöjen rikkomisesta rangaistuksessa yritysten johto rangaisti huomattavasti työntekijöitään, riistää heiltä bonuksia ja sakkoja.

Kiinan tuottajien edustajat puolestaan sanovat, että niiden päätavoitteena ei ole rangaista tavaroiden ostamista kilpailijoilta, vaan edistää omia tuotteitaan, edistämällä laitteidensa kaikkia etuja Applen yli. Lisäksi työntekijät, jotka ostavat omia tai ystävällisiä yrityksiä, voivat perustellusti odottaa merkittäviä mieltymyksiä ostettaessa, ja jotkut mallit ovat paljon kalliimpia kuin iPhone.

Ensinnäkin kiinalaisten yritysten johdon tällaiset toimet johtuvat Yhdysvaltojen hallituksen aloitteesta tapahtuneista viimeaikaisista tapahtumista. Monet tietävät jo, että viime aikoina Kanadassa paikallisten lainvalvontaviranomaisten edustajat ovat pidättäneet Meng Wangzhoun, joka on Huaweiin rahoituksen johtaja. Huolimatta siitä, että tämä tapahtui viime vuoden joulukuun 1. päivänä, Vancouverin lentokentällä tilanne ei onnistu. Kuten aina, amerikkalaisten erityispalvelujen edustajat esittivät syytteeseen epäiltyä vastaan yhteistyön joidenkin Iranin yritysten kanssa. Heidän mukaansa Vanchzhou on sitoutunut rahoitustapahtumiin, joita Yhdysvalloissa kutsutaan laittomiksi, ja se koskee kaikkia maksuja.

Tällöin ensinnäkin on olemassa poliittinen osa, koska Yhdysvaltojen viranomaiset asettivat Iranille tällä hetkellä useita taloudellisia seuraamuksia. Kiinan hallitus kuitenkin otti tällöin omien yritystensa aseman ja otti täysin vastaan ja liittyi tähän protestiin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti