Kiinan ohjelmoija huijasi pankkiautomaatteja miljoona dollaria

08.02.2019

Yksi kiinalaisista ohjelmoijista, jotka saavuttivat 43 vuotta, löysi yhtäkkiä tavan rikastua. Qin Tsisheng, joka oli tämän yritteliäisen miehen nimi, vietti hieman yli vuoden ansaita miljoona dollaria. Hyödyllinen ohjelmoija käytti päivän aikana useita kertoja entisen työnantajansa mukaista ATM: ää, joten hän pystyi käyttämään hyväkseen käteisvaransa tilillään käyttämällä järjestelmän järjestelmän toimintahäiriötä.

Kuten myöhemmin osoittautui, ATM-järjestelmässä tapahtui toimintahäiriö, jonka avulla oli mahdollista suorittaa rahoitustapahtumia, joita ei ole kirjattu mihinkään ja joita ei näytetty. Laitteen virheellisen toiminnan tuloksena käyttäjä pystyi vetämään varoja kunkin päivän keskiyön aattona eikä niitä vähennetty hänen pankkikortistaan. Kuitenkin Tsisheng, joka löysi tämän toimintahäiriön ATM: n työssä, päätti suojella itseään ja käytti erityistä työkalua piilottaakseen tällaisen toiminnan tosiasian. Vaikka ohjelmoija jatkoi käteisvarojen säännöllistä vetäytymistä, pankki ei itse edes tiennyt siitä, koska yksikään näistä tapahtumista ei ollut otettu huomioon tileissä.

On syytä huomata, että Tsishen löysi järjestelmän haavoittuvuuden loppusyksyllä 2016 ja on sen jälkeen maksanut varoja vähintään 1 538 kertaa. Sittemmin yli 13 kuukautta on kulunut, kunnes vuoden 2018 alussa, kun tämän rahoituslaitoksen hallinnon edustajat epäilivät, että jokin oli väärässä. Tämän seurauksena nimitettiin erityinen tarkistus, jonka aikana oli mahdollista havaita huomattava varojen puute. Syyttäjän tunnistamiseksi se osoittautui melko yksinkertaiseksi, ja muutaman päivän kuluttua pankin johto kääntyi lainvalvontaviranomaisten puoleen ja kutsui sitä kidnapperin nimeksi.

On myös mielenkiintoista, että Tsishen itse ei kiusannut ja melkein heti myönsi syyllisyytensä, katui tekonsa ja palautti kaiken rahan, jonka hän onnistui varastamaan pankilta hänen työnsä aikana. Samaan aikaan rahoituslaitoksen hallinto ei halunnut nostaa kanteen tuomioistuimeen, selittäen tutkintaviranomaisten edustajille, että heidän työntekijänsä toimi heidän ohjeidensa mukaisesti, ja näin ollen testasi toimintojen turvajärjestelmän toimintaa. Tältä osin pankkia pyydettiin olemaan aloittamatta rikosasiaa tässä tilanteessa. Lainvalvontaviranomaisten edustajat eivät kuitenkaan herättäneet rahoituslaitoksen johdon antamaa luottamusta ja tutkintatoimia, joten päätettiin saada se johdonmukaiseksi.

Vaatimattoman hakkereiden asemaa pahensi myös se, että hän siirsi vain osan varastetuista varoista pankkitililleen. Ja jäljellä olevista varoista hän hankki markkinoille erilaisia varastoja. Kuten kävi ilmi, tämä seikka pahentaa epäillyn vastuullisuutta merkittävästi, ja nyt hän voi mennä vankilaan yli 10 vuotta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti