Kauppasodat valuvat dollarin

06.09.2019

Viimeinkin, ja itsekin Yhdysvalloissa alkaa ymmärtää, ettei ole mitään hyvää, kauppasodat eivät ole tuoneet heille. Lisäksi, toisin kuin odotetut tulokset, Yhdysvaltain taloudessa on ennen kaikkea negatiivisia seurauksia.

Kaupan vastakkainasettelut eivät kuitenkaan ole palvelleet Yhdysvaltain dollaria heikosti. Älä unohda rahapolitiikkaa, jonka viime aikoina on toteuttanut keskuspankkijärjestelmä. Juuri nämä kaksi tekijää vaikuttavat Yhdysvaltain omaisuuden arvoon ja itse dollariin. Huolimatta siitä, että analyytikoiden mielipiteet jakautuivat melko huomattavasti, mutta ilmeisesti molemmat olosuhteet aiheuttivat tällaisia negatiivisia prosesseja. On myös tärkeää ottaa huomioon, että minkä tahansa uutisen ilmestyminen melkein heti aiheuttaa vastauksen markkinoilla. Tämä käy suoraan ilmi viime päivien tapahtumista.

On vain puhuttava Pekingin ja Washingtonin välisten neuvottelujen uudesta vaiheesta, koska Yhdysvaltain arvopapereiden indeksit nousevat välittömästi ja saavuttavat huippupisteet kuukausittaisessa mittauksessa. Juuri tämä tosiasia aiheuttaa hämmennystä asiantuntijapiireissä, koska positiivisten uutisten ilmestymisen pitäisi olla merkitystä satamavarojen vähentämisessä. Tätä ei kuitenkaan tapahdu, ja syy siihen, Fed-edustajat yrittivät selvittää. Tutkimuksensa tuloksena heidän oli selvitettävä tosiasia, että viime vuoden keväällä alkanut kauppasodat reagoivat huomattavasti kirjaimellisesti 12 kuukauden jälkeen. Lisäksi todetaan, että Kiinan ja Yhdysvaltojen välinen kaupallinen vastakkainasettelu hidastaa merkittävästi maailmantalouden kasvua, puhumattakaan Yhdysvalloista, joissa BKT: n indikaattorit voivat pudota huomattavasti vuoteen 2020 mennessä.

Samanaikaisesti on tärkeää huomata, että useimmat maat ovat alkaneet sopeutua nopeasti uusiin olosuhteisiin ja alkavat palauttaa katkenneet toimitusketjut. Mutta valtioilla on vaikea aika, ja niiden olisi ajateltava seuraavansa muiden maiden esimerkkiä. Samanaikaisesti Washingtonin on sietävä sitä tosiseikkaa, että tulevaisuudessa heidän rahoitus- ja luottopolitiikansa menee vähitellen entiseen valtaansa. Valkoinen talo on toimillaan saanut sijoittajat pelkäämään rahaaan vakavasti, koska maailmantalous ei tällä hetkellä ole parhaimmillaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti