Kaikilla suomalaisilla ei ole aikaa saada Internet-ostoksia joulu

19.12.2017

Suomen postilaitoksen edustaja kertoi toimittajille kiinalaisten lähettäjien postilaatikoista, että kotimaisille vastaanottajille suunnatut monipuolisimmat paketit ovat kertyneet. Tällä tavoin huomautetaan, että postin työntekijät eivät voi vaikuttaa tilanteeseen, jotta paketit voidaan toimittaa vastaanottajille mahdollisimman pian.

Vain viimeisen viikon aikana Suomen postitoimiston työntekijät laativat erikoisnäytteen. Kyse on siitä, mitä he onnistuivat tekemään vain viikossa ja toimitti noin 1,2 miljoonaa pakettia osoitteisiin. Samaan aikaan on havaittavissa melko mielenkiintoinen ilmiö, kun suomalaisilla on yhä enemmän etuja Internet-verkon ostoihin, jolloin siellä on ennätyksellisen paljon yrityskauppoja. Merkittävää roolia tässä ilmiössä on verkkokauppojen erilaisten toimien avulla. Viimeisenä esimerkkinä voimme mainita ns. "Musta perjantai", kun asiakkaat tekevät ennätyksellisen paljon tilauksia.

Jotta voitaisiin vastata ylimääräiseen työmäärään, postien edustajien oli avattava tukikeskuksia asiakaspalveluun. Niinpä niiden kokonaismäärä oli noin 1,5 tuhatta pistettä täydentäen jo jatkuvasti työskenteleviä, puoli tuhatta postikoneita.

Kaikista hallituksen tekemistä ponnisteluista huolimatta kaikki maan ulkopuolella tilatut lahjat eivät voi tavoittaa vastaanottajiaan odottaen joululahjoja hyvissä ajoin. Tämä tilanne johtuu siitä, että Kiinan alojen lähtöpaikoissa on kertynyt valtava joukko paketteja, joita he eivät pysty selviytymään. Tällöin toimituskierros, suomalainen puoli, ei voi vaikuttaa, koska se on kiinalaisten postin edustajien ehdoton ongelma.

Samaan aikaan on syytä huomata, että määräaika päättyy, kun suomalaiset saavat joululahjat hyvissä ajoin, sillä jo 20. joulukuuta tämä on määräaika postikorttien lähettämiselle onnittelemalla koko maassa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti