Järjestelmävirhe mahdollisti käyttäjien rajoittamattoman määrän sähköisiä kolikoita

24.03.2018

Tähän mennessä asiantuntijat ovat onnistuneet poistamaan eräistä ohjelmista ilmenneen aukon. Yritys kuitenkin päätti olla ilmoittamatta, kuinka monta Efirium-kolikkoa käyttäjät saivat. Toisaalta asiantuntijat selittävät, että tällainen tekninen vika, jonka avulla kolikot saavat rajoittamattomia määriä.

Viesti siitä, että järjestelmässä havaittiin merkittäviä toimintahäiriöitä, jolloin se oli haavoittuvainen, tuli yhtiön edustajilta Alankomaista "VI Compani". Erityisen hälyttävää oli se, että epäonnistuminen tapahtui yhdellä tunnetuimmasta pörssistä, joka käsitteli kriittisten valuuttojen kaupankäyntiä. Ongelma löydettiin juuri alalla, joka on vastuussa eetterin siirtymisen hallinnasta.

Näin ollen jotkut käyttäjät, teknisen epäonnistumisen ansiosta, eivät kyenneet vastaanottamaan kolikoita omalla tilillään rajoittamattomina määrinä, vaan myös vetämään näitä varoja vapaasti. Samaan aikaan yhtiö ilmoitti ilmoittaneensa toimintahäiriön löytymisen viime vuoden lopulla. Kuitenkin tämä vika poistettiin vasta tammikuun tänä vuonna.

Pörssin edustajat puolestaan ilmoittivat yleisölle, että 10 tuhatta dollaria kohdennettiin häiriöiden torjumiseksi. Kuitenkin jos joku käyttäjä onnistui hyödyntämään onnistuneen tilaisuuden, he eivät halua kommentoida pörssiä ja kuinka paljon heidän asiakkaitaan ansaitsevat tällaisten olosuhteiden ansiosta. Kuten kävi ilmi, järjestelmän vika havaittiin älykkäässä yhteydenpidossa, joka oli käynnissä jossakin pörssissä.

Yrityksen antama raportti kertoo, että tämä palvelu on älykäs yhteystieto, jonka avulla käyttäjä voi hallita virtuaalisia lompakkosiaan. Tässä segmentissä tapahtui epäonnistuminen, joka mahdollisti asiakkaan rajoittamattoman pääsyn liiketoimiin. Samanaikaisesti havaittiin, että järjestelmän toimintahäiriöitä voitaisiin hyödyntää täysimääräisesti jopa käyttäjälle, jolla ei ole laajaa osaamista ohjelmointityössä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti