Jotkut Android-sovellukset varastavat käyttäjän rahaa

10.09.2019

Tietoturva-alan asiantuntijat huomauttavat, että Android-alustan sovellukset ovat melkein aina osa uhkapeliä. Samanaikaisesti sinun ei pitäisi luottaa sellaiseen resurssiin kuin Google Pay, koska siellä voit helposti ladata troijalaisten tartunnan saaneita ohjelmia laitteeseesi. Älä luota liikaa vakuutuksiin, että älypuhelimeesi ladattu tuote on ehdottoman korkealaatuinen ja suojattu. Mutta jopa varovaiset käyttäjät joutuvat toisinaan huijareiden syöttiin asentamalla tartunnan saaneet ohjelmistot. Älä kuitenkaan epätoivoa, koska useimmiten kaikki ei ole niin toivoton, ja voit hypätä huijareiden asettamasta ansaan. Ensinnäkin, sinun ei pitäisi tuhlata aikaa paniikkikohtaukseen, jos käy ilmi, että laitteesi oli hakkerihyökkäyksen uhri. Ensinnäkin on syytä riistää huijareilta pääsy siihen, mikä on heille ensisijaisesti kiinnostavaa, nimittäin pankkikorttinumeroita, salasanoja ja muita henkilökohtaisia tietoja. Tämä estää heidän pääsyn pankkiin varastoituihin rahastoihin.

Google Pay -palvelussa on jo jonkin aikaa ilmestynyt haittaohjelmien elementeillä varustettuja sovelluksia. Asiantuntijoiden mukaan 24 virusta sisältävää sovellusta voi säilyä resurssissa useita kuukausia, ja vasta sitten moderaattorit onnistuivat tunnistamaan nämä komponentit, nimeltään Joker-huijarit, ja poistamaan ne onnistuneesti sieltä. Siitä huolimatta, jopa tämän suhteellisen lyhyen ajanjakson aikana, nämä haitalliset tiedostot onnistuivat asentamaan laitteilleen noin 500 tuhatta epävarmaa käyttäjää. Samanaikaisesti on tärkeää huomata, että tietty osa käyttäjistä ei toistaiseksi ole tietoinen siitä, että heidän laitteeseensa on asennettu ohjelmisto, joka sisältää tämän tai kyseisen viruksen.

Viruksen aktiivisuus sen jälkeen, kun se oli päässyt älypuhelimeen tai tablettiin, oli se, että viruksen asentamisen jälkeen hän jatkoi aktiivisia pyyntöjä käyttöoikeudesta käyttäjän henkilökohtaisiin viesteihin. Näin huijarit saivat hallinnan käyttäjän taloudellisista toimista. Mutta tämä ei ole kaikki, koska hän älypuhelimen omistajan tietämättä kirjautui erilaisiin postituksiin, joista joudut maksamaan tietyn summan. Lisäksi asiantuntijat pystyivät toteamaan, että hyökkäysten uhrit olivat yli 30 maan asukkaita, joiden olosuhteissa huijarit määrittivät erityisen haittaohjelmansa. Esimerkiksi Saksan asukkaiden oli maksettava noin 6 euroa postituslistoista, joita he eivät itse tilanneet. Toistaiseksi asiantuntijat eivät ole vielä selvittäneet, kuinka monessa maassa tämä virus leviää.

Ei ole tarpeen kiinnittää huomiota siihen, että hakkerit valitsevat hyökkäyksilleen sovelluksia, jotka heidän mielestään pystyvät tavoittamaan suurimman mahdollisen yleisön. Ensinnäkin nämä ovat Photoshop- ja älypuhelinkameroiden sovelluksia, joiden pitäisi parantaa kuvien laatua. Mutta myös turvallisuudesta vastaavat sovellukset tulisi tarkistaa huolellisesti ennen kuin asennat laitteeseesi. Melko usein käy niin, että käyttäjä, ladannut viruksella varustetun sovelluksen, voi käyttää sitä onnistuneesti, mutta samalla hän ei kiinnitä huomiota siihen, että pankkikortistaan otetaan pieni määrä rahaa sata, säännöllisesti, joka viikko.

Asiantuntijat suosittelevat tarkistamaan säännöllisesti pankkitilisi tilan, ja jos paljastuu säännölliset maksut, joita käyttäjä ei suunnittele, sovellus tulee poistaa välittömästi. Mutta tämä ei ole tae siitä, että petosten aikaisemmat tilaukset lopettavat rahan pumppaamisen pankkikortilta. Tällöin sinun on siirryttävä Google Pay -palveluun ja löydät otsikot "Tilaukset" alla olevista osista kiinnostavat. Heidän löytönsä jälkeen on yksinkertaista, että ne peruutetaan ja he lakkaavat toimimasta. Mutta joskus, jopa sen jälkeen, tapahtuu, että säännölliset maksut kortilta tuntemattomille tileille eivät lopeta lähettämistä. Tässä tapauksessa on jo syytä ottaa yhteyttä matkapuhelinoperaattoriin ja pankkiisi pyytääksesi näiden siirtojen peruuttamista. Pääsääntöisesti tällaisten toimien jälkeen käyttäjätilien poistot lopetetaan yhtäkkiä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti