Japanilaiset insinöörit ovat kehittäneet älykkyyden ansiosta pystyy vastustamaan huijauksia

06.11.2018

Huolimatta siitä, että petoksentorjuntaan kohdistuu valtavia rahasummia, ei ole vielä mahdollista saada tavallisten pankkiautomaattien työtä. Niiden kekseliäisyyden vuoksi hakkerit ympäri maailmaa varastavat valtavia varoja yritysten ja tavallisten kansalaisten tileiltä. Toisaalta japanilaiset insinöörit, jotka työskentelivät yhdessä yrityksessä, päättivät lähestyä tätä ongelmaa hyvin alkuperäisellä tavalla. He keksivät idean toimittaa pankkiautomaatit omalla älyllään, minkä ansiosta kone pystyi helposti laskemaan petokset.

Samanaikaisesti on syytä huomata, että kehittäjät muokkaavat tavanomaisia pankkiautomaatteja, asettavat heille useita kameroita, äänentunnistusta ja kasvotunnistimia. Lisäksi kone on konfiguroitu siten, että koko toiminnan ajan sitä parannetaan, oppimalla hankitusta informaatiosta. Kehittäjät mainitsevat kuitenkin ylpeänä, että asiakas-tunnistusjärjestelmä toimii niin tehokkaasti, että jopa yrittävät muuttaa petostajien ilmettä eivät johda tulokseen. Ei ole mahdollista peittää hattujen ja lasien alla, koska kone välittömästi vaatii heitä poistamaan kaikki lisävarusteet.

Jos huijari ei halua antaa koneelle helppoa tunnistaa henkilöllisyyttään, pääsyä pankkiautomaattiin, hän ei koskaan saa. Lisäksi koneen itsensä oppimisjärjestelmä pystyy tunnistamaan äänen erilaiset muutokset, vaikka puhutaan puhelimessa, ja arvioida keskustelun sisältöä. Kehittäjät väittävät, että koneen keinotekoinen älykkyys pystyy ehkäisemään rikoksia, ei pelkästään sen sisältämien tietojen kanssa, vaan soveltaa myös omaa kertynyttä kokemustaan, jonka hän hankki työvaiheessa. On myös huomattava, että hakkerit eivät pysty käyttämään elektronisia laitteita, jotka häiritsevät laitteen kunnollista toimintaa.

Laitteen kehittäneen yrityksen edustajien mukaan yhtä kopiota hyödynnetään jo täysimääräisesti, ja paikallinen poliisipäällikkö, joka on hänen palautteensa perusteella, on täysin tyytyväinen hänen työhönsä. Lisäksi lainvalvontaviranomainen totesi, että he onnistuivat saavuttamaan uuden työn, kun rikos on estetty alusta alkaen, on paljon tehokkaampaa kuin rikollisten etsiminen, materiaalien ja henkilöresurssien tuhlaaminen. Näin kone pystyy täysin itsenäisesti torjumaan petostajien laittomia toimia, helpottaen pankkien ja poliisin työtä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti