Islantilaiset kärsivät hakkerien suurimmasta hyökkäyksestä

17.10.2018

Tietokoneturva-asiantuntijoiden mukaan petokset psykologisen vaikutusvallan avulla yrittivät pakottaa islantilaisia käyttäjiä asentamaan haittaohjelmia laitteilleen.

Hyökkäysten tekemiseksi hakkerit valitsivat viikonloppuna, jonka aikana lähes tuhosivat voimakkaan väärennetyn viestin. Toiminnastaan hyökkääjät valitsivat kaksi tehokasta Trojan-virusta, jotka ohjasivat etäkäyttöä käyttäjien tietokoneille ja saivat kaikki tiedot selaimissa tallennetuista salasanoista. Tämän saavuttamiseksi hakkerit lähettivät sähköposteja epäilyttävien käyttäjien osoitteisiin. Jotta mahdolliset uhrit voisivat vaikuttaa tehokkaammin, petokset käyttävät islannin lainvalvontaviranomaisten väärennettyjä verkkosivustoja.

Käyttäjän sähköpostiviesti sai viestin Islannin lainvalvontaviranomaisten puolesta, jossa hänet kehotettiin saapumaan pikaisesti kuulusteluun. Jos käyttäjä, sanoma sanoi, ei olisi ilmestynyt tutkintatoimiin, hänet olisi vainotettu, koska hän kieltäytyi tekemästä yhteistyötä lainvalvontaviranomaisten kanssa, mikä voisi johtaa vankeuteen. Asiantuntijoiden mukaan hakkerit ovat luoneet kaksoispaikan, joka on hyvin samanlainen kuin islantilaisen poliisin todellinen resurssi.

Tämä poliisin sivusto tarjoaa kuitenkin rekisteröintiä, sen sosiaaliturvatunnusta ja jos se on määritetty väärin, sen jälkeen seurasi ilmoitus. Huijauspaikalla virheestä ei ilmene mitään reaktiota. Mutta täällä hakkerit löytävät tien ulos, jotta he eivät aiheuttaisi kohtuullisia epäilyksiä potentiaalisten uhrien kesken, mikä viittaa siihen, että he käyvät läpi tarkastusmenettelyn, jonka he onnistuivat myös rakentamaan verkkosivuilleen. Saadakseen tietoja poliisin aloittamasta tapauksesta käyttäjiltä pyydettiin napsauttamalla linkkiä, jossa toisella sivustolla heille annettiin väitetysti avaimen syöttö. Kun uhri oli syöttänyt määrätyn avaimen, petokset saivat täyden etäyhteyden tietokoneeseensa ja varastettuaan kaikki salasanat, lähettivät nämä tiedot Hollannin ja Saksan palvelimiin.

Lisäksi samat troijalaiset, petokset, joita käytetään hyökkäämään Islannin rannoille. Magnesia Sigurdsson, yhden suuren IT-yrityksen analyyttisen osaston työntekijä, on ainutlaatuinen tapa maansa käytännössä, kun hakkerit ovat niin aktiivisia toimintaansa. On vielä vaikeaa puhua siitä, kuka suoraan on näiden hyökkäysten tekijä, mutta on turvallista sanoa, että tällaisen laajamittaisen rikollisuuden aloittajat ovat melko hyvin tietoisia Islannin lainvalvontajärjestelmän toiminnasta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti