Inflaatiovauhti Euroalueen lasketaan vähitellen

06.07.2017

Ensinnäkin on syytä huomata, että hinnat kulutustavaroiden kesäkuussa kasvoi 1,3% vuotuisen vertailussa. Näin voimme sanoa, että taso kuluttajainflaation, taantuvat, esimerkiksi toukokuussa, mikä tuotteiden hinnat kasvu oli 1,4%.

Kuten aiemminkin, inflaatio euroalueella kuitenkin jatkuvat, julkaiseminen "Bloomberg" on tehnyt omaan kysymykseensä. Asiantuntijat toimi melko nopeasti, mutta he ovat onnistuneet kerääntyä realistisin ennusteen, jonka mukaan tämä luku laskee noin 1,2% vuositasolla. Tehdä tämä jo riittää vahvistaa, että selkeä kevät kasvuvauhti hidastui huomattavasti.

Jos otamme esimerkiksi huhtikuun kuukauden, tänä aikana, kuluttajahintainflaatio oli 1,9%. Ja korkein vuositasolla, tämä luku esiintyi lopussa talvella, se on tällä kaudella, tavaroiden hinnat nousivat 2% koko euroalueella. On syytä huomata, että jos ei oteta huomioon energian hinnat ja ruokakorin, tässäkin tapauksessa inflaatio ylitti hieman ennusteita asiantuntijoita. Joten, kesäkuussa, huolimatta siitä, mitä analyytikot ennustivat korkeintaan yhden prosentin sen todellinen luku, osoitti 1,1%.

Puolestaan Euroopan keskuspankki, melko perusteellisesti käsitellyt asiaa, jotka painavat jokainen päätös, jotta palata normaaliin toimintaan luotto- ja rahoitusjärjestelmä euroalueella. Kuitenkin tarkoitus pankkiirit, tässä tapauksessa, on pitää inflaatio 2%, suorittamatta mitään adaptiivista taloudellisia toimenpiteitä. Siksi todelliset tulokset ja etuja pankkiirit, eivät osu yhteen tässä asiassa. Siten Evrotsentrobanke vain varovainen, ei tiedä miten toimia.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti