Huutokaupat asentavat sähköisiä ansoja pankkikorttien lukemiseen

27.08.2017

Viime aikoina huijarit ovat ottaneet ns skimmingovoe laitteet, joiden avulla ne voivat käytännöllisesti katsoen ilman, kopioi tiedot julkaistaan pankkikortit asiakkaita, jotka haluavat käyttää automaattista ansoja. Ainoastaan viime viikolla onnistuttiin tunnistamaan muutamia petollisia laitteita asentaneet älykkäät laitteet.

Kuitenkin lainvalvontaviranomaiset ei ole rikkonut näitä tapauksia ja toteuttaa tarvittavat toimenpiteet, joiden avulla tavalliset kansalaiset, tunnistavat ryhmän ansoja, he ovat kirjoittaneet erityinen elokuvakanava You Tube, jossa tavalliset ihmiset opetetaan tunnistamaan asennetut laitteet.

Tyypillisesti hyökkääjät ovat valittu niiden juonitteluun, huoltoasemat, jossa erikoisterminaalien asennettu toimivat Automaattikäytössä jotta asiakkaat voivat maksaa sen ostetun polttoaineen. Tunkeutuja asentaa sen laitteet, joiden avulla he pystyivät nopeasti kopioida painettuja tietoja pankkikortilla, ja sitten he onnistuivat tarkistaa asiakkaan PIN. Niinpä muutamassa sekunnissa, käytössä olevat huijareiden on täysi pääsy kaikkiin pankkitileille sijaitsee tällä kartalla, he heti siivota kirjaimellisesti luuhun.

Samalla, lainvalvontaviranomaiset ovat todenneet, että huijarit viime ajan, ovat tehostaneet toimintaansa, ja vain yksi viime viikolla, selvisi useita tällaisia tapauksia, kun se oli mahdollista, havaita ajoissa näitä laitteita. Tällöin tällaiset tapaukset ovat kaikkialla Suomessa, jopa hiljaisimmissa paikoissa. Samaan aikaan tunkeilijat myös laittaa väärennettyjä kortinlukijoita, näyttävät alkuperäisiltä. Niiden tehtävänä on kuitenkin lukea tietoja tunkeilijoille.

Poliisien edustajat houkuttelivat kaikkia potentiaalisia asiakkaita havaitsemaan kuorimislaitteita ilmoittaakseen välittömästi viranomaisille.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti