Henkilötietojen suojaa koskevat säännöt ovat kiristyneet Euroopan unionissa

25.05.2018

Aikaisemmissa tapauksissa kukin Internetin käyttäjä voisi jossain määrin hallita luottamuksellisia tietoja, jotka eri tavoin osuivat World Wide Webiin. Euroopan parlamentti on kuitenkin tutkinut ja antanut asiaa koskevan lain, jonka pitäisi muuttaa nykyistä tilannetta radikaalisti.

Ensinnäkin on syytä huomata, että näyttämällä kaikenlaista toimintaa Internetissä käyttäjä voi tavalla tai toisella tarjota itseään monenlaisia henkilötietoja, mikä johtaa lopulta siihen, että hän ei enää pysty hallitsemaan niitä, ja he jatkavat elää Webissä , täysin itsenäinen elämä. Tänä vuonna 25.5. On kuitenkin tullut aika, jolloin tilanne on täysin muuttunut. Tästä lähtien yksinkertainen käyttäjä on saanut ainutlaatuisen oikeuden, joka antaa hänelle mahdollisuuden tutustua kaikkiin hänen erilaisiin resursseihin tallennettuihin henkilötietoihinsa ja hän voi myös hallita näiden tietojen käyttöä.

Samanaikaisesti henkilötietosuoja-alan asiantuntijat varmistavat, että uuden lain ansiosta käyttäjällä on paljon mahdollisuuksia saada kaikki tiedot hänen henkilötietojensa käytöstä ja jos hän ei sovi hänelle, hän voi joko kieltää niiden jatkuvan käytön tai vaatia, että ne poistetaan kokonaan. Lisäksi uuden lain mukaan yritykset eivät saa kieltäytyä antamasta käyttäjille pääsyä omiin tietoihinsa. Lisäksi ensimmäisessä pyynnöstä organisaation on toimitettava täydellinen raportti niiden soveltamista koskevasta tarkoituksesta ja myös ilmoitettava, onko se toimitettu kolmansille osapuolille ja niin edelleen.

Uuden lainsäädännön muutoksen tarkoituksena ei ole pelkästään tavallisten käyttäjien henkilötietojen suoja, vaan samalla se mahdollistaa kilpailun tasa-arvoisen aseman Euroopan unionin alueella toimivien yritysten välillä. Ennen tämän lainsäädäntön hyväksymistä EU: n jäsenvaltioita ohjattiin omalla osaamisellaan tällä alalla, soveltamalla käytännössä omia lakejaan ja luottamalla kansainvälisiin sopimuksiin.

Tällaista tilannetta käyttävät tietohallit, kuten Facebook ja Microsoft, sijoittaessaan pääkonttorinsa alueille, joilla lainsäädäntökehys oli vähiten kykenevä suojelemaan asianmukaisesti tavallisten Internetin käyttäjien oikeudet. Uuden lain hyväksymisellä tällainen tilanne ei kuitenkaan tapahdu uudelleen, ja kaikkien poikkeuksetta on noudatettava tiukasti yleisesti hyväksyttyjä vaatimuksia. Lisäksi lähes kaikki Euroopan unionin alueella toimivien yritysten on annettava käyttäjille takeet siitä, että heidän henkilötietojaan suojataan eikä niitä jaeta ilman lupaa. Tästä lähtien jokaisella Internet-käyttäjällä on mahdollisuus saada täysi oikeus tutustua hänelle tallennettuihin tietoihin, täysin ilmaiseksi ja täydellisesti.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti