Helsingin yliopisto aikoo varustaa rakennuksensa aurinkopaneeleilla

22.08.2017

Helsingin yliopiston edustajat jakavat suunnitelmansa siitä, mitä he aikovat tuoda energiankulutuksen tasolle eturintamassa ympäristöystävällisten virtalähteiden käyttöön. Samalla yliopiston edustajat sanoivat aikovansa kasvattaa oppilaitoksen alueella sijaitsevien aurinkopaneelien kapasiteettia ennätystasolle 1,2 MW.

Samanaikaisesti todettiin, että aurinkovoimalat ovat tällä hetkellä yleensä kalliot. Samaan aikaan toimittajille kerrottiin, että jo elokuussa rakennustyöt on suunniteltu ja sen jälkeen lokakuussa he aikovat aloittaa hankkeen ensimmäisen vaiheen.

Samalla yliopistolla on tällä hetkellä aurinkovoimalaitos, jonka kokonaiskapasiteetti on 0,135 MW. Oppilaitoksen edustajat kertoivat, että hanke toteutettiin kaksi vuotta sitten ja sitten vain hallinnollisissa rakennuksissa.

Nyt päivitetyn hankkeen mukaan on suunniteltu aurinkopaneeleja rakennusten, asuntoloiden ja hallintorakennusten pintoihin. Yliopiston edustajat korostivat, että tällä tavoin he pystyvät kattamaan noin 5,6 neliökilometrin aurinkopaneelit.

Kiinteistöasiantuntemuksesta vastaava Juha Kurki sanoi kuitenkin, että vaikka energiaa tuotetaan niin suuressa mittakaavassa, on tarkoitus käyttää sitä yksinomaan yliopiston seinissä. Asia on, että koululla on laitteita, jotka kuluttavat huomattavan määrän energiaa. Yliopiston henkilökunta osallistuu ympäristöpalvelujen ohjelmaan, joka vähentää haitallisten päästöjen määrää ilmakehään. Näin ollen on arvioitu, että näiden aurinkopaneelien käyttö 30 vuoden ajan vähentää hiilidioksidipäästöjä vaikuttavalla määrällä, noin 4 tuhatta tonnia.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti