Helsingin tulot matkailijoilta olivat 32 miljoonaa euroa

16.11.2017

Suomessa kuluvan vuoden aikana matkailualalla on havaittavissa huomattavaa parannusta. Näin ollen vain vuoden 2017 ensimmäisten seitsemän kuukauden aikana 266 risteilyalusta tuli Helsingin satamiin, kun taas niiden aluksella oli noin 478 tuhatta turistia, jotka tulivat eri puolilta maailmaa.

Tästä huolimatta tämä ei voinut pohtia tämän numeron rahoitusosan positiivista puolta, sillä Suomen kauneuden ihailemiseen matkustavat matkustajat jäi maan alueelle 32 miljoonassa eurolla. Jos arvioit kultakin yksittäiseltä turistilta keskimäärin kuluja, niin hän vietti yhden päivän ajan 63,7 euroa, ja jos otat huomioon, että useimmat Suomessa kävijät mieluummin käyvät erilaisia retkiä, niin tämä summa on jo 92, 7 euroa. Lisäksi on syytä harkita, että Suomen vieraat ovat keskimäärin maassa noin 5 tuntia.

On korostettava sitä, että äskettäin Itämeren rannikkokaupunkien matkojen turistien suosio kasvaa vuosittain kadehdittavalla kurssilla. Tämän vuoden kesänä, jolloin Suomen pääkaupunki vieraili 17 prosenttia enemmän turisteja kuin viime vuonna, ei ollut poikkeus. Ensimmäinen havaittavissa oleva ennätys tehtiin kaksi vuotta sitten, kun noin 436,5 tuhatta matkustajaa vieraili Helsingissä. Siitä lähtien matkailijoiden määrä on kasvanut tasaisesti.

Samaan aikaan asiantuntijat uskovat, että ensi vuonna kannattaa laskea uusi ennätysmäärä vierailuihin pääkaupungissa. Tänä vuonna risteilykausi alkoi 3. toukokuuta ja kesti 18.10. Saakka, kunnes viimeinen matkustajamatka matkustajista poistui Suomen satamasta. Suurin osa risteilyaluksista Suomeen tänä vuonna saapuneiden matkailijoiden määrästä oli Yhdysvalloista, heidän osuutensa oli 26%. Ei kovin kaukana amerikkalaisista, siellä oli turistia Saksasta, heidän osuutensa oli 25%, kun taas kolmannen sijan Britannian määrä oli 10%.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti