Halpojen kiinnelainojen aikakausi EU: ssa päättyy

20.06.2018

Kymmenen vuotta on kulunut siitä, kun Euroopan unionin alueen korkotaso on maailman alhaisimmillaan. Tämä tapahtui sen jälkeen kun Kansainyhteisö onnistui selviytymään vuosien 2008-2009 rahoituskriisin aiheuttamista seurauksista.

Mutta nyt on ilmeisesti aika luopua edullisista lainoista, vain syistä, jotka tuntevat Euroopan keskuspankin virkamiehet. Joka tapauksessa, se tuli tunnetuksi jälkeen Vitas Vasiliauskas johtaja Liettuan keskuspankin on hyvin selvä vihje siitä, että EKP on jo täydellä voimalla pyrkii ensi vuoden syksyllä, kun kiinnostuksen kasvun lainakorot kaikkialla EU: ssa.

Lisäksi Euroopan keskuspankin edustajat kertovat selkeästi lehdistölle, että ensi vuoden puoliväliin mennessä kukaan ei aio nostaa lainojen korkoja. Niinpä hyvin läpinäkyvästi viitaten siihen, että EKP arvioi vuoden loppuun mennessä välttämättä perusindikaattorit kasvun suuntaan. Saman Vasiliauskasin mukaan EKP: n johtokunta tapaa tapaamiset syksyn ensimmäisinä kuukausina. Joten hänen mielestään se on tänä aikana, ja tämän pitäisi harkita tämän kysymyksen käsittelyä. Hän uskoo, että lainan korot ovat väistämättä lisääntyneet ja ne toteutetaan jo seuraavan vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Lisäksi Liettuan pankkiiri päätti kommentoida ja nykytilanteen Saksassa, jossa viime vuosina, alkaa hieman vähentynyt talouden, jotka selvästi osoittavat makrotalouden indikaattorit. Samoin, hän sanoi, että ei ollut yllättynyt tästä seikasta, koska Saksan taloutta, pitkään pysynyt nousussa Kasvua.

Lisäksi Liettuan rahoittaja sanoi, että tämän vuoden lokakuussa, Evrotsentrobank, aikoo puolittaa volyymi joukkovelkakirjamarkkinat, joka tarjoaa lisätulot Commonwealth talouden. Vuoden loppuun mennessä on tarkoitus lopettaa eurobondien kaupankäynti kokonaan. Mutta jopa tätä taustaa vasten, Euroopan sääntelyviranomainen päätti jättää lainan korot 0 prosenttiin samalla tasolla.

On huomattava, että EKP: n päätös oli täydellinen yllätys ylivoimaisella enemmistöllä markkinatoimijoista. Tämä toteamus johti siihen, että euron kurssi suhteessa dollariin nähtiin huomattavasti laskusuunnassa. Saksan arvopaperit alkoivat vähitellen menettää kannattavuutensa. Kuitenkin Evrotsentrobank, tilanteesta riippumatta, ei lakkaa rohkaisevia optimistisia ennusteita, lupaavat tasaista kasvua EU: n talouden 2,1%.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti