Hallituksen toimeentulotuet ovat kasvaneet tasaisesti

19.10.2017

Vain viime kuussa lähes sata ja viisikymmentätuhatta suomalaista valitti sosiaalipalveluista, saaden toimeentulotukea, kutsui hallitukselle perustavan. Samalla, osastoja, eläkkeet Kelan, arvioi tilannetta, teki ennusteen mukaan tänä vuonna Suomen valtio on lisättävä 100 miljoonalla eurolla suhteessa 2015, on päiväraha maksetaan.

Asiantuntijoiden mukaan tänä vuonna valtion budjetista tulee myöntää noin 850 miljoonaa euroa. Suomen sosiaali- ja terveys ry: n päällikkö Verti Kiukas sanoo, että sosiaalietuuksia hakevien kansalaisten määrän lisääntyminen osoittaa hallitukselle, että maan sosiaaliturvan taso on vähäinen.

Kun puhumme jonkin tv-kanavan ilmasta, Kyukas kertoi, että merkittävä osa ihmisistä vastaanottaa säännöllisesti sosiaalietuuksia useiden vuosien ajan. Samaan aikaan, virkamies sanoi, että taloudellinen tuki valtion, on enintään väliaikainen tuki, jonka tarkoituksena on auttaa niitä, jotka yhtäkkiä joutui vaikeassa elämäntilanteessa.

Nykyisestä tilanteesta, virallinen teki selvän johtopäätöksen, että koska se, että menettely rekisteröinnin etuja, on tullut paljon helpompaa, ja kustannukset kasvavat Kelan, johtuu siitä, että voit nyt saada hyötyä suoraan valtion budjetista turvautumatta kunnille. Tämä tilanne johti väistämättä siihen, että Suomen valtionkustannukset nousivat merkittävästi.

Samaan aikaan tehtiin tutkimus, jonka tulokset viittasivat siihen, että vuonna 2016 työttömien määrä on kasvanut juuri Toimeentulotuen hyötyjä kansalaisten luokkaan.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti