Hakkerit voivat avata hotellin ovia

01.05.2018

Uskottiin aina, että hotellihuoneiden ovilla on erittäin luotettava elektroninen lukko, jota ei voida avata ilman erityistä avainta. Jotkut suomalaisyritykset tietotekniikkateollisuuden työntekijäryhmästä kuitenkin kykenivät osoittamaan, ettei ole mitään vaikeata avata ovelta hotellihuoneessa, koska tietyt taidot tietokoneen käsittelemisestä ovat.

Historia Tutkimus alkoi vuonna kaukaisessa 2003, kun kaksi työntekijää F-Secure on suomalainen yritys on uskottu arvokas Laptop tutkimuksen sieppaus, jotka kuuluvat johonkin asiantuntijoiden samassa yrityksessä. On syytä huomata, että kaikki toimet toteutettiin viiden tähden hotellissa Berliinin keskustassa. Kun huoneen ovi huolellisesti tarkasteltiin, kävi ilmi, ettei siinä ole mitään ilmeisiä merkkejä siitä. Hyökkääjät eivät jättäneet jälkiä ja naarmuja.

Se oli tuolloin, että kaksi turva-alan työntekijää kehittivät ajatuksen tarkistaa elektroniset lukot itselleen ja katsoa, voisivatko heidät hakata tietokoneella. Kuten asiantuntijat kertoivat, kaikki osoittautui melko yksinkertaiseksi, eikä tätä varten tarvita erikoistyökaluja. Hyökkääjä tarvitsee vain ottaa haltuunsa tahansa kortin-avain tahansa huoneeseen samaan aikaan, se voi jopa olla myöhässä ja yksinkertaisia manipulointia tietokoneeseen, tämä turha asia on jo muuttumassa päähotellista avainkortin, jolla voit avata ovet tahansa huoneeseen , ei ainoastaan numeroina.

Välittömästi sen jälkeen tutkijat pystyivät määrittämään, kuinka hakkerit voivat tunkeutua hotellihuoneessa, se laadittiin yksityiskohtaisen raportin tehdystä työstä ja tulokset lähetetään yritykselle, joka tuottaa tietojärjestelmään sähkölukot ja avaimet. Lisäksi on syytä korostaa, yksi merkittävä seikka, että asiantuntijat tutkinnan suorittavan jopa kieltäytyi maksamaan työstä, selittää päätöstään sillä, että ne ohjaavat yksinomaan etujen hakkeri.

Toisaalta yritys, Assa Abloy, joka tuotti tämäntyyppistä tuotetta, sai asianmukaisia suosituksia, joissa asiantuntijat suosittelivat ohjelmiston päivittämistä. Yrityksen asiakkaat ovat hotelleja kaikkialla maailmassa, joten noin 42 tuhatta hotellia ovat edelleen vaarassa, ja tämä on yli 7 miljoonaa lukkoa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti