Hakkerit ryöstävät vaihtoa 8 miljoonaa dollaria

22.10.2018

Viime viikonloppuna oli melko epämiellyttävä tapahtuma. Kuten tiedotusvälineiden viestistä tuli tiedossa, tuntemattomat tietoverkkotoperaattorit onnistuivat varastamaan valtavia määriä rahakkeita, joiden määrä oli noin 8 miljoonaa dollaria. Sitä vastoin huomaa, että nämä varat on tallennettu digitaaliseen valuuttaa käsittelevään sveitsiläiseen yritykseen kylmässä lompakossa.

Yrityksen päämiehen Jim Preisslerin lausuntojen mukaan kaikki kauppiaiden hyökkäykset, joihin Trade.io kuului, olivat sijoitettuja pankkiin, joissa heidät pysyivät pysyvästi. On syytä panna merkille yksi mielenkiintoinen seikka, että havaitsemisen yhteydessä aloitetun tarkastuksen aikana oli mahdollista todeta, etteivät itse solut, joissa digitaalisia varoja tallennettiin, vaarantuivat. Niinpä tutkimuksessa on täysin käsittämättömiä, miten petokset onnistuivat kävelemään omituisia petoksia.

Samaan aikaan on syytä huomata, että yhtiön turvallisuusasioista vastaava henkilöstö havaitsi lähes välittömästi epäilyttävän rahoitustaloustoimen. Työntekijät ovat huomanneet, että tämä tapahtuma tehtiin käyttäjätilistä, joka liittyy suoraan johonkin kylmään lompakkoon. Tämän finanssitapahtuman aikana hakkerit pystyivät siirtämään muiden kryptaisten arvopapereiden tileille 1,3 miljoonaa varastetusta rahakkeesta. Yrityksen Trade.io pyynnöstä nämä vaihto estää pääsyn digitaalisiin valuuttoihin.

Vaikutusvaltaisen yrityksen edustajat sanoivat, että heidän turvallisuuspalvelunsa suunnittelee useita toimintoja, joiden seurauksena hyökkääjien sieppaamat rahakkeet menettävät kokonaan arvonsa. Lisäksi lupasivat, että koko operaation aikana käyttäjät ja toimittajat saavat täydelliset tiedot sen edistymisestä.

On hyödyllistä muistuttaa, että kylmä lompakko kriittisten valuuttojen katsotaan olevan erikoistunut elektroninen laite, joka tallentaa pääsykoodit, eikä vaadi jatkuvaa yhteyttä Internetiin. Tietokoneturvallisuudesta vastaavan yrityksen asiantuntijat puolestaan suunnittelevat menettelyn, jonka aikana pohjimmiltaan kaikki alustavat tiedot, joiden perusteella verkko on toiminut, muuttuvat. Tällöin se päivitetään täydellisesti ja tämä aiheuttaa ohjelmiston, jota käytettiin kunnes hyökkäys hetki päivitettiin kokonaan. Tämän tapahtuman ansiosta petokset kokonaan menettävät järjestelmän hallinnan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti