Hakkerit oppivat ryöstämään yrityksiä väärentämällä johtajiensa äänet

05.08.2019

Pääsääntöisesti mistä tahansa keksinnöstä tulee melkein heti hyvä työkalu sekä armeijalle että petoksille. Ja tässä tapauksessa tekoäly tuli pelaamaan hakkereita, jotka opettivat häntä väärentämään yritysjohtajien ääniä, ja siten he onnistuivat varastamaan valtavia määriä rahaa.

Sähköisen tekniikan asiantuntijat huomauttavat, että keinoälyn viimeisin kehitys on saavuttanut sellaisen tason, että asianmukaisten asetusten jälkeen he pystyvät jäljittelemään minkä tahansa henkilön ääntä täysin eroamatta alkuperäisestä millään tavalla. On syytä huomata, että jo tänään asiantuntijoiden lukuun on tutkittu useita rikoksia, jotka liittyvät yritysten päälliköiden tai ylimmän johdon edustajien äänten väärentämiseen. Turvallisuusasiantuntijat puolestaan ovat vakuuttuneita siitä, että jopa tällaisten tekniikoiden nykyisellä kehitystasolla niitä käyttävät petokset kykenevät melko varastamaan sekä yksityisiä että yritystietoja sekä taloutta ja muuta arvokasta omaisuutta. Symantec mainitsee esimerkkejä tapauksista, joissa pettäjät onnistuivat tällaisten tekniikoiden avulla varastamaan miljoonia dollareita yrityksiltä. Samaan aikaan organisaatio päätti luottamuksellisuussyistä olla ilmoittamatta niiden yritysten nimiä, joihin hakkerit vaikuttavat.

On syytä huomata, että nykyaikaisen tekniikan käyttöä on käytetty monien vuosien ajan ja se perustuu syvän koneoppimismenetelmiin. Ensimmäistä kertaa tällainen kehitys toteutettiin muutama vuosi sitten, ja sitten niitä käytettiin täysin väärennetyn videon tekemiseen äänen mukana. Samaan aikaan kuuluisat ihmiset, kuten Barack Obama ja Mark Zuckerberg, toimivat väärennösten uhreina. Erittäin mielenkiintoista on se, että valmistetut väärennetyt kuvat olivat niin realistisia, että niitä oli melkein mahdoton erottaa alkuperäisestä.

Kuten kävi ilmi, auton kouluttamiseksi ja puhuakseen samalla tavalla kuin alkuperäinen, sinun täytyy vain kerätä tietty äänentoistokanta hänen äänellään. Koneen oppimisprosessissa käytetään kahta neuroverkkoa, jotka toimivat vastakkaiseen suuntaan, kun yksi niistä yrittää väärentää tulevan uhrin ääntä, kun taas toinen pyrkii tunnistamaan kaikki epäjohdonmukaisuudet. Siten kilpailumenetelmällä on mahdollista saada aika hyvä tulos, koska vastustajan virheitä käyttämällä koneet parantavat lopputulosta.

Symantecin teknisen johtajan Hugh Thomsonin mukaan riittää, että petokset saavat materiaalia käsiteltäväksi prosessoidakseen potentiaalisen uhrin julkisia puheita, jotka ovat useimmiten suurten yritysten päälliköitä, jotka usein antavat haastatteluja ja raportteja sekä erilaisia konferenssi. Erikoisesti asiantuntija totesi sen tosiasian, että pettäjät onnistuvat jo tekniikan kehitysvaiheessa saamaan melkein täydellisen laadun vääriä äänitallenteita.

Varotoimenpiteenä turvallisuuden takaamiseksi syntyneeltä uhkalta asiantuntijat suosittelevat johtoryhmää ottamaan uuden haasteen erittäin vakavasti. Siksi heitä kehotetaan olemaan erityisen varovaisia puhelinkeskustelujen aikana, koska petokset pystyvät paitsi kuuntelemaan myös tallentamaan heidät. Siksi on tarpeen kiinnittää erityistä huomiota keskusteltuihin aiheisiin, jotka liittyvät erityisesti rahoitus-, omaisuus- ja muuhun henkilötietoon.

Symantec-organisaation edustajat puolestaan ilmoittavat kehittävänsä tähän mennessä erityisohjelmia, joiden avulla he voivat käsitellä väärennettyjen äänitallenteiden käyttöä. Ensinnäkin puhutaan erityisten sertifioitujen viestintäpalvelujen luomisesta, jotka palvelevat yksinomaan yritysasiakkaita ja tarjoavat erityistä viestintää yritysten välillä. Tietoturva-asiantuntijat suosittelevat lisäksi, että kiinnitä erityistä huomiota sähköpostiin, maksupalveluihin ja niin edelleen erityisissä viestintäkanavissakin. Lisäksi he kutsuvat turvallisuusasiantuntijoiden piireissä toista, varsin tehokasta menetelmää, joka mahdollistaa puhelinkeskustelujen tehokkaan suojaamisen kuuntelulta. Tässä tapauksessa mainitaan blockchain-tekniikka, joka mahdollistaa IP-puhelinten käytön, jossa sitä harjoitetaan ilman epäonnistumista, jokaisen keskustelukumppanin todennus.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti