Hakkerit menivät onnistuneesti kahden pankin suojaan Kanadassa, ja nyt he vaativat lunnaita

30.05.2018

Äskettäin tietoverkkorikollisten toiminta on tullut niin ilmeiseksi, että jo useimmat maat joutuvat tarkistamaan lainsäädäntönsä, jotta jotkin yrittäisivät suojella yhteisiä käyttäjiä ja koko organisaatioita rikollisilta rangaistuksilta.

Joten äskettäin hakkerien rohkean hyökkäyksen uhreiksi on tullut Kanadan kaksi suurinta rahoituslaitosta. Ensimmäinen koskee pankkeja, joka tunnetaan nimellä Bank of Montreal ja toinen toimielin on joutunut cyberhawks nimeltään Simplii Taloudellinen ja on tytäryhtiö Kanadan Imperial Bank kaupallisia.

On syytä huomata, että hakkerit ovat onnistuneesti hyökkäsi kaksi suurinta rahoituslaitosten maassa, lähes välittömästi otti yhteyttä heidän edustajiensa vaativa samalla kummaltakin maksaa miljoona dollaria kryptovaluutta. Samaan aikaan on korostettava, että hyökkääjät kääntyivät pankkien hallinnointiin viestien välityksellä.

Toki se tuli tunnetuksi, hakkeri osti, molempien pankkien noin 90 tuhannen asiakkaan henkilötiedot. Julkaisujen uhkailussa huijaajat saattavat niin suuria summia. Ei ole tarpeen puhua vakavuuden aikeistaan, koska kaikki paikalliset tiedotusvälineet Kanadassa, käytännössä "nosti korvat", joka osoittaa suoraan, että rikolliset ovat täysin kykeneväinen aiheuttaa merkittävää vahinkoa paitsi mainetta rahoituslaitokset eivät selvitä tietosuoja asiakkaiden.

Suurimman vaikutuksen aikaansaamiseksi hakkerit päättivät laittaa joitain materiaaleja, jotka sisältävät luottamuksellisia tietoja asiakkaista avoimesti saatavilla. Ei vain sitä, mutta hakkerit ilmeisesti se ei riittänyt, koska he ovat päättäneet omistaa yleisölle kaikkia yksityiskohtia rikokset heitä, paljastaa kaikki sen yksityiskohtia myöten pienintä yksityiskohtaa myöten.

Puolestaan edustajat BMO antoi lausuman, että huolimatta ilmoitusten tuntemattomien petoksia, heillä ei ole tietoa, että heidän laitoksen hyökättiin sekä tietty osa tiedoista tuli tunnetuksi rikollisille. Samanaikaisesti pankki on vakuuttunut siitä, että molemmat tapaukset ovat täysin toisiinsa sidoksissa ja henkilöt, jotka suorittivat hyökkäykset, ovat Kanadan rajojen ulkopuolella. Vastaavasti pankin edustajat sanoivat, että heidän toimintansa politiikka on, että he eivät käy mitään neuvotteluja huijareiden kanssa. Samanaikaisesti pankin työntekijät sanoivat, etteivät he jättäisi asiakkaitaan ilman apua, ja yrittävät toimittaa heille. Lisäksi lupautui kompensoimaan täysin asiakkaiden taloudelliset menetykset, jos hakkereiden toimien seurauksena tällainen on.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti