Hakkerit lisäsivät toimintaansa Telegramissa

09.06.2018

Kun hakkerit olivat riistämättömiä mahdollisuudesta käyttää Darknet-verkkoa, he joutuivat etsimään uutta alustaa, jossa he voisivat jatkaa laittoman toiminnan käsittelyä.

Tässä tapauksessa puhumme siitä äskettäin Darknetin kattavuudesta, että hakkerit suosivat kauppapaikkoja, joita he ovat käyttäneet useiden vuosien ajan, on suljettu. Huijarit eivät kuitenkaan valinneet pitkään, ja löysivät itselleen uuden tilan, jotta he voisivat toimia kuten aiemmin. Tätä varten huijarit ovat valinneet hajautetut alustat ja tietyn käyttötarkoituksen mukaan Telegram messengerin resursseille asetettu palvelu sopii parhaiten. Tämän päätelmän saivat asiantuntijat, jotka ovat jo pitkään olleet mukana tässä asiassa. He tekivät erityiskatsauksen aiheesta ja laatiivat yksityiskohtaisen raportin tehdystä työstä ja sen tuloksista.

Kuten asiantuntijoiden raportissa todettiin, viime aikoina telegramin sanansaattaja on nopeasti ja nopeasti saavuttanut suosiotaan paitsi käyttäjien keskuudessa, mutta myös cyber-fraudsters, myös valinnut sen palvelut käsittelemään kyseenalaisia toimiaan. Esimerkiksi tutkinnan suorittaneet asiantuntijat kertoivat, että hakkerit käyvät usein laittomia foorumeita, joissa kutsuja lähetetään käyttäjille, vierailevat ja osallistuvat aktiivisesti uusiin ryhmiin. Yleensä petoksenharjoittajien toiminta koostui siitä, että he tarjosivat laajan valikoiman laittomia palveluja, jotka alkoivat lakisääteisten sääntöjen vastaisten varojen peruuntumisesta ja lopettamisesta petoksilla kryptavaluuttojen markkinoilla.

Samanaikaisesti asiantuntijat kiusasivat huomattavasti siitä, että katoamassa paikassa, jolla on huomattava suosio, toinen väistämättä esiintyy ja nopeasti ryhtyy paikalleen. Tämän huomautuksen avulla he halusivat korostaa, että lainvalvontaviranomaisten työ tähän suuntaan ei ole kovin tehokas, sillä huijarit aina ylittävät heidät. Lisäksi asiantuntijat sanoivat, että hakkerit löytävät nopeasti uusia sivustoja toimintaansa varten ja valitsevat vaihtoehtoja.

Myös asiantuntijat totesivat, että salaamattomuuden nimettömyyden varalta huijaavat alkoivat käyttää resurssejaan aktiivisesti omiin tarkoituksiin toivoen, että samalla tavalla he voisivat sekoittaa lainvalvontaviranomaisten edustajia. Raportin päätteeksi tutkijat totesivat kuitenkin, että heidän on käsiteltävä huijausyrityksen toiminnan seurauksia, sillä he ovat edelleen askeleelta eteenpäin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti