Hakkerit kidnapasivat salausvaluutan 10 miljoonaa dollaria

14.07.2018

Kaspersky Labissa työskentelevät tietoturva-alan asiantuntijat sanoivat löytäneensä noin 21 tuhatta Etheriumin kavallusta käyttäen niin kutsuttua sosiaalisen suunnittelun menetelmää.

Samoin, asiantuntijat sanovat, että hakkerit ovat tyytyväisiä paitsi se, että ne säännöllisesti käynnistää hyökkäyksiä kryptovaluutta vaihto ja jakaa erilaisia viruksia, loisia, jonka avulla on mahdollista tuottaa digitaalista rahaa hyödyntämällä laitteen hyväuskoinen ihmisiä. Samaan aikaan tunkeilijat käyttävät melkoisesti monia erilaisia sosiaalisen suunnittelun välineitä. On syytä huomata, että tällainen petos, tuovat petoksia miljoonia tuloja. Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon, että hakkereiden tavoite ei ole pelkästään sähköisen lompakon käyttäjille vaan myös muille, jotka ovat kiinnostuneita tästä aiheesta.

Turvallisuusasiantuntijat ilmoittavat, että kriittisten valuuttojen kanssa käytettävien ominaisuuksien käyttämisellä huijarit pyrkivät saamaan sähköisen avainavaimen päästäkseen käyttäjien salauskantoihin. Usein hakkerit käyttävät myös tällaisia menetelmiä, kun he onnistuvat pettämään uhrin kaikki tarvittavat tiedot. On myös huomattava, että useimmiten uhreina ovat salausvaluutan haltijat, jotka haluavat sijoittaa sen sijoitukseksi. Tätä varten huijarit luovat väärennetyt Internet-resurssit ja lähettävät mainoksia, kutsuvat sijoittamaan hankkeeseensa ja ilmoittavat tilinumerot, joiden osalta on välttämätöntä siirtää niin sanottuja "investointeja".

Muun muassa kriittisen vaihdon markkinoilla pelaavat ihmiset ovat vaarassa joutua petoksentekoon. Tyypillisesti hakkerit hyökkäävät kryptapörsseihin, hakkeroivat heidän turvajärjestelmäänsä ja pääsevät käyttämään käyttäjälaitoksia, ja he käyttävät niitä tileihinsa. Tällaisten toimien tuloksena oli, että jotkut salakuuntelupaikoista joutuivat lopettamaan toimintansa varastettujen varojen suuren määrän vuoksi.

Lisäksi hakkerit käyttävät laajasti haittaohjelmien levittämistä. Huutoittelijät kehittävät erityisohjelmia, joissa virus on piilotettu, mikä auttaa käyttämään käyttäjän laitetta koskevia tietoja. Näin ollen huijarit pystyvät "laskemaan" kaikki tarvittavat tiedot, joiden avulla he voivat päästä Internet-pankkiin ja niin edelleen. Rahoituspalveluihin liittyvien sovellusten suuren suosion yhteydessä huijareiden uhrien määrä kasvaa tasaisesti. Samaan aikaan asiantuntijat huomauttavat, että verkkovirheiden käyttäjiä jatkuvasti parannetaan, ja niitä on yhä vaikeampi käsitellä, ja on tarpeen houkutella enemmän resursseja ja asiantuntijoita. Samanaikaisesti kriittisten valuuttojen markkinat aiheuttavat kaikkein aktiivisimpia hakkereiden keskuudessa, koska valtavat rahamäärät pyörivät tänne pääsemään, mikä on heidän päätavoitteensa.

Tietotekniikan alan asiantuntijat suosittelevat tarkempaa sähköpostiinsa. Ei ole välttämätöntä avata täysin tuntemattomasta osoitteesta lähetettyjä viestejä, koska niiden sisällä saattaa löytyä haittaohjelmia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti