Hakkerit jälleen isännöivät haittaohjelmia Google Playssa

22.09.2018

Kuten ESETin edustajat ovat ilmoittaneet, he onnistuivat jälleen löytämään uudet osapuolet hakemuksista, joissa haitallinen osa salataan. Huutokaupat ovat keksineet keinoja, jotka täysin virallisten sovellusten varjolla voivat peittää ja tämän avulla varastaa rahaa ja pankkikorttien sisältämiä asiakastietoja.

Yritysasiantuntijat puolestaan huomauttivat, että havaitut haittaohjelmat voidaan poistaa nopeasti Google Play -palveluista, mutta noin tuhat käyttäjää onnistui edelleen käyttämään haittaohjelmia ja avasi ne laitteilleen. Huolimatta siitä, että useat kehittäjät ja asiantuntijat ovat esittäneet kyseisiä hakemuksia väitetysti, on voitu luoda melko erityispiirteitä, joiden avulla voimme sanoa, että tämä on yhden henkilön tai ihmisryhmän työtä.

Asiantuntijoiden mukaan hakkerit käyttivät erityisiä teknologioita, jotka vaikeuttavat sovelluskoodin tunnistamista, joten he onnistuivat hämmentämään Google Play -palvelujen turvajärjestelmää. Näiden hakemusten tarkoituksena oli nimenomaan pakottaa käyttäjä syöttämään koodeja ja muita henkilötietoja, minkä jälkeen heidät asetettiin huijausvälineiden käyttöön. Samaan aikaan on huomattava, että hakkereiden, monien valtioiden kansalaisten, uhreille tämä osoittaa, että hyökkääjät pystyvät valvomaan uhrien vastaanottamia tietoja riippumatta heidän asuinpaikastaan ja tilanteestaan.

Toimittajat puolestaan huomaavat, että heidän saatavillaan olevien tietojen mukaan hakkereiden uhreilla on noin 300 tuhatta asiakasta. Samanaikaisesti huomasi, että nykyään asiakkaita tiedotetaan yhä paremmin siitä, miten toimivat asianmukaisesti tällaisissa tapauksissa, mikä heikensi merkittävästi aiheutuneiden vahinkojen määrää. Ensinnäkin käyttäessäsi Internet-yrityskauppoja käyttäjät käyttävät yhä useammin pankkikortteja, joilla on suhteellisen pieni varojen tasapaino, mikä vähentää merkittävästi riskin suuresta menetyksestä. Lisäksi asiantuntijat uskovat, että nyt ihmiset ovat vieläkin varovaisempi käsittelemään pankkikortit, mutta tämä seikka ei tarkoita, että hakkerit aikovat vähentää aktiivisuutta, pikemminkin päinvastoin, määrä varkaus pankkikortit lisääntynyt.

Samaan aikaan asiantuntijat johtaa saadut tiedot tutkimuksista, joissa todetaan, että suurin osa hakkeri petokset lankeaa luottokortteja ja niiden yhteenlaskettu osuus on vähintään 90% kaikista tapauksista.

Toisaalta ja pankit eivät lopeta työskentelyä suojelun vahvistamisen alalla, ottamalla käyttöön riskialttiiden finanssitransaktioiden valvontaa ja määrittelemällä summan rajat. Asiantuntijoiden mukaan kuitenkin, kuinka paljon ponnistuksia pankit ja heidän asiakkaansa eivät tehneet, korttien varkauksien määrä kasvaa vain.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti