Hakkerit hyökkäävät kanadalaiseen yliopistoon

11.11.2018

Pyhän yliopiston työntekijät Kanadassa sijaitseva Francis Xavier havaitsi yhtäkkiä, että heidän sisäisen tietojärjestelmänsä oli joutunut tuntemattomien hakkereiden laajaan hyökkäykseen. Kun havaittiin, että hyökkääjät olivat tavoittelevia päämääriä, oli nimenomaan oppilaitoksen alueella sijaitsevat tietokoneet. Petoksentelijät yrittivät käyttää yliopiston laitteita salauksen purkamisen välineenä. Tietoturvallisuuden alan asiantuntijoista tällaisia hyökkäyksiä kutsutaan cryptogempingiksi.

Yliopiston hallinnon edustajat päättivät olla nimeä haittaohjelmien nimet, jotka osuvat kaikkiin verkkoihin kytkettyihin tietokoneisiin. Selkeinä he sanoivat, että heidän onnistuneen tunkeutumisensa oppilaitoksen elektroniikkalaitteisiin petostajat yrittivät aloittaa kaivostoiminnan bitcoins. Yliopiston tietoturvapalvelun asiantuntijat päättivät puolestaan ryhtyä äärimmäisiin toimenpiteisiin ja käynnistää verkon uudelleen itsenäisesti, jotta se katkeisi vahingossa. On huomattava, että oppilaitoksen työntekijöiden oli turvauduttava ulkopuolisten asiantuntijoiden avustamiseen, jotka ehdottivat oikein ratkaisua tässä tilanteessa.

Kuten yliopiston johdolla on kuvattu, tähän mennessä on edelleen eliminoitava tuntemattomien tunkeilijoiden rohkean hyökkäyksen aiheuttamat seuraukset. Sisäiset palvelut palautuvat vähitellen alkaen palvelimista ja päättyy sisäiseen Wi-Fi-verkkoon. Se vaati paljon työtä sisäisen palvelun palauttamiseksi, jonka kautta opiskelijat käyttivät pankkikorttejaan. Samaan aikaan oppilaitoksen edustajien mukaan tällä hetkellä ei ole vielä voitu selvittää, kuka on näiden hyökkäysten takana. Kuten he väittävät, opiskelijoiden henkilökohtaiset tiedot eivät kuulu luvattomien henkilöiden tai ryhmien käsiin.

On puolestaan syytä huomata, että tällainen hyökkäys ei ole ensimmäinen oppilaitosten tietokoneiden yritys. Hieman ennen, ilmoitettiin, että petoksentekijät hyökkäsi, joutui London College ja MIT. Kuitenkin molempien tapausten asiantuntijat saivat selville, että heidän oppilaitostensa atk-järjestelmien iskuja järjestivät itse opiskelijat. Kuten onnettomuuksien tekijöiden selityksistä ilmenee, he yrittivät tällä tavoin hankkia rahaa pakottamalla laitostensa tietokoneet hankkimaan heille kryptoarvoa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti