Hakkerit hyökkäävät edelleen kaivoslaitteisiin kriittisten valuuttojen markkinoiden kriisistä huolimatta

13.12.2018

Tunnettu tietoturva-asiantuntija Troy Mursh ja yksi Bad Packet -yrityksen perustajista päättivät ilmaista puheenvuoron siitä, että viimeisten ajanjaksojen aikana salauskurssien poistamiseen suunniteltujen laitteiden hakkerihyökkäysten määrä on kasvanut tasaisesti.

Asiantuntijan mukaan 8545 laitteisiin, joilla on suojaamaton satama, aloitettiin säännöllisesti joulukuun 3. päivästä alkaen. Samalla se korostuu erikseen siitä, että tätä porttia käytetään eniten kaivosräjäytysvaluiden alalla ja että Ethereum e-lompakoilla ja kaivoslaitteilla työskentelyä korostetaan erikseen. Asiantuntijan selitysten mukaan tällä työkalulla ei pitäisi olla pysyvästi avoin pääsy Internetiin, ja sen pitäisi toimia yksinomaan paikallisverkossa. Kuitenkin hyvin usein tämä sääntö on yksinkertaisesti laiminlyöty ja pääsy siihen on melko yksinkertainen. Siten, koska heillä on puolustuskyvyn heikkous, petolliset sieppasivat kryptokuretin uhrien lompakoista.

Samaan aikaan on kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, että asiantuntijat löysivät tämän ongelman 3 vuotta sitten, mutta asianmukaisia toimenpiteitä ei ole toteutettu. Kaivosalan salauksen alalla työskentelevien asiantuntijoiden kommenttien mukaan on tarpeen tehdä niin, että tällä API: lla ei ollut mahdollista saada suoraa pääsyä Internetiin. Lisäksi asiantuntijat yrittivät tehdä useampia yrityksiä vaikuttaa tilanteeseen, mutta nämä toimenpiteet eivät tuottaneet täydellistä vaikutusta. Siten kaikki tähän suuntaan tehdyt toimenpiteet johtivat vain siihen, että merkittävä osa haavoittuvista laitteista alkoi ilmestyä verkkoon.

Niinpä hakkereilla oli mahdollisuus ilman vaikeuksia hyökätä laitteita, jotka poistavat digitaalisen valuutan. Hyökkäävä esimerkki hakkeriryhmien aktiivisesta toiminnasta on äskettäinen tapaus, jossa petoksentekijät onnistuivat varastamaan yli 20 miljoonaa dollaria yhdeltä yritykseltä, joka oli Ethereuum crypto-valuutan muodossa. Kuitenkin jatkuvan hyökkäyksen uhkaan tällä hetkellä on noin 4,7 tuhatta laitetta, joilla on 8545 portit, joilla ei ole suojaa. Huolimatta siitä, että Ethereuum-kolikkojen kustannukset ovat nykyisissä olosuhteissa vähentyneet huomattavasti, alkuvuoden 1,3 tuhannesta dollarista 90 dollariin nykyisestä vaihtokurssista, petokset eivät lopeta niiden toimintaa tällä alalla. Murshin mukaan tämä johtuu siitä, että on melko helppo tapa tehdä rahaa valuuttakurssien vaihteluista riippumatta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti