Haittaohjelmat ovat saaneet satoja uusia älypuhelimia

01.06.2018

Avast, joka kehittää virustentorjuntaohjelmistoa, joka on vahingossa löydetty useista sadoista eri älypuhelimista eri valmistajilta, jotka työskentelevät Android-alustalla, vaarallisiksi ohjelmistoiksi. Tilintarkastuksen aikana kävi ilmi, että 18 000 laitetta esiasennettiin haittaohjelmia, jotka näyttivät ärsyttäviä mainoksia laitteiden käyttäjille. Kuten kävi ilmi, tämä ohjelma esiasennettiin älypuhelimiin, jotka toteutettiin eri maissa Yhdysvalloista, Saksasta, Venäjältä, Italiasta ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta.

Kuten selittää asiantuntijoita, asiantuntijat, haittaohjelmat naamioidaan tarpeen Cosiloon sovellus ja työskentelevät suoraan selaimessa, ja säännöllisesti keskeyttävät työkohteet niiden mainokset näkyvät. Näin ollen tämä sovellus on vahingoittanut tuhansien älypuhelinten normaalia toimintaa ympäri maailmaa. Lisäksi asiantuntijat huomauttivat, että merkittävä osa tartunnan saaneista laitteista ei läpäissyt sertifiointimenettelyä Googlessa.

Kuitenkin, koska se osoittautui, havaitsemaan tämä sovellus, se ei ollut vielä täydellinen ratkaisu ongelmaan, koska se on melko vaikea poistaa älypuhelimesta. Lisäksi, vaikka käyttäjä onnistui pääsemään eroon haitallisesta ohjelmasta, huijareilla on aina mahdollisuus milloin tahansa tartuttaa laite. Vaikka muutat laitteen laiteohjelmistoa, tässä tapauksessa gadget on altis toistuvasta infektiosta. Asiantuntijat kuitenkin varoittavat, että mainoksia, se ei pahimmat seuraukset, jotka voitaisiin odottaa laitteen, koska on mahdollista, että huijarit pystyvät etänä asentaa älypuhelinhankkeen, jolla voit varastaa rahaa asiakkaalta kortti tai seurata niitä.

Kuten asiantuntijat selvittävät tämän asian, tämän ohjelmiston suurin ongelma on se, että sen pitäisi paljastaa tämän haittaohjelman alkuperä. Samalla Google on jo lähettänyt ilmoituksia ilmoittaen ongelmasta, joka on syntynyt. Kuitenkin, kun Avastin luomat antivirukset alkoivat tunnistaa tätä sovellusta, infektion kohteena olevien laitteiden määrä väheni merkittävästi.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti